Unele staţii GPL din Iaşi au tras deja obloanele. După dezastrul de la Crevedia, controale la 65 de asemenea locuri din Iaşi

Data:

Unele staţii GPL din Iaşi au tras deja obloanele. După dezastrul de la Crevedia, controale la 65 de asemenea locuri din Iaşi. „Febra” staţiilor de încărcare cu GPL a cuprins şi Iaşul după explozia uriaşă de la Crevedia din weekend unde au fost zeci de răniţi şi doi morţi.

Autorităţile vor să controleze cele aproximativ 65 de staţii de încărcare auto cu GPL existente în judeţul Iaşi. Un fapt constatat de jurnaliştii Ziarului de Iaşi şi de către pompieri este că unele dintre ele au fost închise „temporar”.

Culmea este faptul că pompierii de la ISU Iaşi începuseră controalele la aceste tipuri de staţii în urmă cu două luni, iar în urma exploziei de la Crevedia aceştia se aşteaptă ca patronii de staţii GPL să închidă afacerile „temporar”. Ce spun autorităţile din Iaşi?

Stații închise temporar

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi ne-au spus că multe dintre staţiile GPL din Iaşi sunt închise temporar, iar altele sunt în conservare.

De asemenea, că mulţi şoferi de cinsterne care transportă GPL mai au „obiceiul” să umple rezervoarele proprietarilor de case cu gaz lichefiat fără o protecţie sporită a procedurii, însă nu au cum să îi depistezi şi să-i sancţionezi.

Citește și Cea mai mare căpușă a Primăriei Iași: directorul cu 6.000 de euro brut în plină criză bugetară. Adjunctul, inculpat pentru evaziune fiscală

Harta interactivă a stațiilor

O parte dintre staţiile auto cu încărcare GPL pot fi observate uşor pe Internet, pe harta interactivă. La o simplă căutare realizată pe internet, dintre cele 17 staţii care figurau pe harta Google Maps, două arătau ca fiind închise: une situată pe stradela Bucşinescu, iar cealaltă în zona Valea Lupului.

Jurnaliştii au vizitat staţia de pe stradela Bucşinescu, fix lângă biserica penticostală. De le strada Smârdan, este un anunţ care ne atenţionează că există la „10 metri” o staţie GPL. Aici, totul este pustiu, iar un afiş lipit pe o gheretă ne anunţă că staţia este „închisă temporar”.

Mai multe, în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related