Ancheta tragediei de la Crevedia ajunge la Botoșani

Data:

Ancheta tragediei de la Crevedia ajunge la Botoșani. Ancheta inițiată de autorități după exploziile de la Crevedia s-a extins până la Botoșani.

Astăzi dimineață, stația de alimentare cu GPL de pe strada Ion Pillat din municipiul Botoșani, care ar aparține de Flagas SRL (n.r. – firmă care administra stația de la Crevedia), a fost verificată de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), însă nu s-a găsit nimic în neregulă.

În fapt, aceasta a fost preluată de la o altă companie, stația fiind autorizată din 2004. De altfel, peste tot era afișată denumirea Ade Gas Oil Company.

Citește și Și totuși mai există un vinovat pentru toate aceste nenorociri: presa vândută corupților care ucid

Controlul făcut de ISU la punctul de lucru al firmei Flagas a determinat prezența la Botoșani a reprezentantului regional al companiei. Stabilit în Iași, acesta a apărut în stație cu o mașină înmatriculată în județul Olt, undeva la prânz, și a susținut că „totul este în regulă”. 

„Instalația a fost verificată anul acesta în luna martie, iar avizul este valabil un an”, a spus acesta. De altfel, timbrul aplicat pe stație confirma faptul că verificarea s-a făcut în luna martie.

Totodată, reprezentantul firmei crede că la originea tragediei de la Crevedia ar fi fost de fapt o eroare umană. „Știți cum este – îi spui omului nu fuma, nu fuma – dar el face tot ce vrea. Oricum, acolo la Crevedia nu mai era de mult SKID-ul (n.r. – instalația de distribuție GPL) și era mai mult o parcare”, a adăugat acesta.

Controale la toți operatorii

Comandantul ISU Botoșani, colonelul Dan Decebal Muraru spune însă că activitatea de verificare a instalațiilor GPL din județ va continua pe parcursul zilelor viitoare, pompierii urmând să treacă pe la toți operatorii.

Firma Flagas controla stația GPL Crevedia care a explodat sâmbătă. În urma deflagrației, doi soți au murit, iar peste 50 de persoane au fost rănite.

Conform platformei Termene.ro, Flagas SRL, firma deținută de Ionuț-Daniel Doldurea și Cosmin Ionuț Stîngă ar fi avea 23 de puncte de lucru din care 9 permanente, iar 14 temporare, pe raza mai multor județe. Doldurea deține 51% din acțiunile firmei, iar Stîngă 49%. Ambii sunt administratori ai Flagas SRL.

Cei doi mai dețin o companie specializată în comercializarea combustibililor – Criana Gas. De altfel, familia Doldurea deține o multitudine de firme, toate implicate în activitatea de distribuție a gazului.

Citește și Unele staţii GPL din Iaşi au tras deja obloanele. După dezastrul de la Crevedia, controale la 65 de asemenea locuri din Iaşi

De exemplu, frații Ionuț Daniel Doldurea și Cristian Marian Doldurea, fii primarului din Caracal, dețin și firma Dolchimex. Prin intermediul Dolchimex, frații Doldurea dețin 33,34% din Ade Gas Oil Company, cel mai mare distribuitor de gaz petrolier lichefiat din sud-vestul României.

Restul părților sociale de la Ade Gas Oil Company sunt deținute în mod egal de alte două societăți – Azalis SRL și Eurogenetic SRL. Prima este controlată de afaceristul Cristi Berceanu, iar cealaltă, de Ionuț Cosmin Crețan.

Mai multe citiți în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...