Unul dintre răniții grav în explozia magistralei de gaz din Focșani are mare nevoie de ajutorul semenilor

Data:

Unul dintre răniții grav în explozia magistralei de gaz din Focșani are mare nevoie de ajutorul semenilor. Este internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București.

Este vorba de Ionel Sgancea, din comuna Tănăsoaia. Cadrele medicale fac eforturi pentru a-i salva viața. Însă, spitalul bucureștean se confruntă cu lipsa de sânge pentru transfuzii. De aceea, membrii familiei au făcut un apel pe rețelele de socializare pentru donare de sânge.

„Bună seara tuturor. Mă numesc Olaru Ciprian, tatăl meu este una dintre victimele exploziei de la țeava de gaz din județul Vrancea, localitatea Călimănești! Tatăl meu este internat în stare gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, are nevoie urgentă de transfuzie de sânge!

Citește și: VIDEO Cum se simt cei 5 oameni răniți în explozia magistralei de gaz de la Focșani, în care 4 muncitori au murit carbonizați

Rog din tot sufletul cei ce au posibilitate și voința de a dona sânge o pot face la orice spital din zona voastră menționând: „Pentru Sgancea Ionel, internat la Spitalul Bagdasar Arseni București, victima exploziei de la Călimănești.

Se poate dona orice grupă de sânge! Vă rog din tot sufletul să ne ajutați! Vă mulțumim!”, a scris fiul bărbatului, Ciprian Olaru.

Același apel pentru donare de sânge a fost transmis și de fiica bărbatului rănit în explozia de la Călimănești, aflat acum internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București.

Cel de-al doilea rănit grav în explozia de la Călimănești este internat la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

Explozia pe șantierul Autostrăzii A7

O țeavă de gaz, lovită cu un utilaj de muncitorii care lucrează la autostrada A7, a explodat în noaptea de miercuri spre joi, ucigând 4 persoane și rănind alte 5.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, este concluzia la care a ajuns ISU Vrancea, după încheierea cercetărilor.

Două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, respectiv, 40% din suprafața corporală, au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București, a precizat, joi, Ministerul Sănătății

„Amândoi pacienții sunt intubați. Așteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienții să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Trei victime cu leziuni minore au fost evaluate în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate”, a explicat Ministerul Sănătății.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...