Ursula von der Leyen este candidata popularilor europeni pentru un noua mandat de șef al Comisiei Europene

Data:

Ursula von der Leyen este candidata popularilor europeni pentru un noua mandat de șef al Comisiei Europene.

Decizia a gost luată prin vot la București, unde a avut loc congresul Partidului Popularilor Europeni.

Din cei 801 delegați care aveau drept de vot, au votat 489. 400 de voturi au fost pentru candidatură, 89 s-au opus. Alte zece voturi au fost anulate.

Ursula von der Leyen a fost singură în cursa pentru desemnarea unui candidat al PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Ursula von der Leyen la București: UE va susține Ucraina oricât este nevoie

Ursula von der Leyen la București: UE va susține Ucraina oricât este nevoie. Peședinta Comisiei Europene a menționat că situația din Ucraina este prioritară pentru UE.

Președintele Comisiei Europene se află zilele acestea la București, la congresul Partidului Popular European, unde a și fost desemnată candidat al Partidului Popular European pentru un nou mandat.

„Agresiunea Rusiei a încercat să șteargă Ucraina de pe fața pământului. Războiul se află acum în al treilea an și este mai adânc înrădăcinat și mai aprig ca niciodată.

Vedem puterea și pericolele unei ligi a dictatorilor în creștere. Războiul din Gaza și destabilizarea din Orientul Mijlociu.

Asistăm la concurența economică agresivă din partea Chinei și a altora și la tulburări”, a declarat Ursula von der Leyen.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: European Commission / Facebook)

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...