PSD refuză să elimine păcănelele din localităţi, acuză USR

Data:

PSD refuză să elimine păcănelele din localităţi, acuză USR, care susține că marți, în Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor, social democrații au solicitat amânarea propriei legi. Care, de fapt, a fost plagiată după una dintre iniţiativele useriștilor.

Legea vizează interzicerea sălilor de jocuri de noroc la o distanţă mai mică de 300 de metri de şcoli, spitale sau biserici. Această lege ar fi un pas semnificativ spre eliminarea jocurilor de noroc din localităţile noastre.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă (foto), a criticat dur amânarea cerută de PSD. „Marcel Ciolacu fie a cedat şantajului industriei păcănelelor, fie uită să treacă de la vorbe la fapte. În ambele cazuri, are explicaţii de dat. Localităţile noastre trebuie eliberate de păcănele. Acţiunea trebuie luată acum, nu peste o lună sau un an. Fiecare zi de amânare înseamnă mai mulţi tineri dependenţi şi mai multe familii distruse”, a declarat liderul USR.

Citește și: Cum luptă o agenție a statului cu traficul de persoane: video cu 500 de vizualizări, plătite cu 100.000 de euro

Ce prevede legea antipăcănele

Cătălin Drulă reiterează propunerea USR pentru un pact împotriva păcănelelor, evidenţiind cele şase legi USR pentru combaterea acestui flagel.

„USR a venit cu soluţii concrete prin depunerea a şase legi împotriva păcănelelor. De la interzicerea acestora lângă şcoli, spitale, parcuri şi biserici până la oprirea reclamelor la păcănele pe modelul celor la tutun. PSD refuză să adopte legile. Refuză să adopte chiar şi propria lege.”

USR cere votarea imediată a tuturor legilor împotriva păcănelelor, fără a ţine cont de partidul care le-a depus.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: USR / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...