USR sesizează DNA și autoritățile canadiene pentru manipularea bursei de către Marcel Ciolacu

Data:

USR sesizează DNA și autoritățile canadiene pentru manipularea bursei de către Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat partidul.

„Noi vom depune plângere penală la DNA. Pentru manipularea pieței de capital și subminarea economiei naționale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieței de capital din Ontario, din Canada, unde este listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului Roșia Montană, pentru că manipularea pieței de capital înseamnă că unor oameni le sunt furați banii pe baza unor afirmații false”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR, într-un comunicat de presă.

Citește și: România a câștigat procesul Roșia Montană. Dar a pierdut procesul cu viitorul

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources a crescut pe tot parcursul lunii februarie, pe fondul declarațiilor și acuzațiilor lansate de PSD și PNL, care anunțau pierderea procesului și plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari. Practic, într-o singură lună, pe baza declarațiilor iresponsabile ale lui Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și colegii lor de partid, valoarea acțiunilor s-a dublat.

Compania canadiană are acum o capitalizare bursieră de peste 800 de milioane de dolari canadieni, ceea ce reprezintă mai mult de 600 de milioane de dolari. Aproape exclusiv pe baza disputelor din România, acționarii au câștigat mai mult de 300 de milioane de dolari.

Citește și Reacția Gabriel Resources, după ce a pierdut procesul cu România: „O decizie profund eronată”

USR sesizează DNA și autoritățile canadiene pentru manipularea bursei

„PSD-știi au făcut, probabil, bani. Ciolacu trebuie investigat și de autoritățile române. Avem DNA, avem ASF, care este autoritatea română de supraveghere a pieței de capital, și mai avem ANI, Agenția de Integritate.

Și să nu uităm că sunt de notorietate și investigațiile de presă care arată că premierul Ciolacu își desfășoară afacerile prin intermediul apropiaților, cum este doamna Docuz, dar și nepotul său din Buzău”, susține președintele USR.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni    

Cătălin Drulă îl provoacă pe Marcel Ciolacu să organizeze referendumul cu care se lăuda.

„Noi, românii care ținem la țară, am protestat față de un proiect ilegal, față de cianurarea României. Spunea zilele trecute premierul Ciolacu că vrea referendum.

Îl provoc să pună referendum pe 9 iunie privind cianurarea României. Să vedem ce își dorește România, după ce PSD a furat-o atâția ani de zile, începând de la Victor Ponta, primul care a vorbit în 2014 despre despăgubiri de miliarde, și până la toată propaganda pesedistă deșănțată din ultima lună în care nu cred că există comunicator de la domnul Romașcanu la domnul Ciolacu care să nu fi anunțat miliarde de euro pe care România le va plăti”, conchide Cătălin Drulă, președintele USR, într-un comunicat de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related