Cine este avocatul care a adus victoria României în procesul pentru Roșia Montană | Aktual24

Data:

Cine este avocatul care a adus victoria României în procesul pentru Roșia Montană: Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional, au declarat surse oficiale pentru aktual24.ro.

Ștefan Deaconu (49 de ani) este  doctor în drept, profesor universitar, avocat, fost consilier prezidențial la Departamentul Constituțional-Legislativ al Administrației Prezidențiale (din 2005 până în 2012), este și președintele Curții de arbitraj comercial international de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României din 2015.

În perioada 2016-2018 a deținut și funcția de Președinte al Comisiei de arbitraj și metode alternative de soluționare a disputelor (ADR) din cadrul Comitetului National ICC România.

Este arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Economic și Comercial Internațional din China – CIETAC și în cadrul Curțîi de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Citește și Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni    

Cine este avocatul care a adus victoria României

Ștefan Deaconu vorbește foarte bine limbile engleză și franceză și la nivel de începător limba rusă. Este decorat cu „Ordinul Coroanei în grad de Mare Ofițer” de M.S. Albert II, Regele Belgiei (2009) și cu Ordinul National „Steaua României” în grad de „Cavaler” de Președintele României (2009).

A primit Premiul „Vespasian Pella” al Uniunii Juriștilor din Romania (2006) și Diploma de onoare acordata de Uniunea Juriștilor din Romania pentru lucrarea „Constituția României. Comentariu pe articole” (2008).

Citește și Reacția Gabriel Resources, după ce a pierdut procesul cu România: „O decizie profund eronată”

România a câștigat lupta cu acuzațiile adresate de Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources, reclamanții urmând să îi ramburseze și cheltuielile de judecată aferente, a anunțat Ministerul Finanțelor.

„Romania a primit vineri, 8 martie 2024, Hotărârea Acțiunii arbitrale internaționale inițiată de Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources (Jersey), întemeiată pe Acordurile cu privire la promovarea și garantarea reciprocă a investițiilor încheiate de România cu Guvernul Canadei (ratificat prin Legea nr.356/2009) și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (ratificat prin Legea nr.109/1995).

Aceasta a primit numărul ARB/15/31. Potrivit Hotărârii Tribunalului Arbitral, România primește câștig de cauză la acuzațiile adresate de Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources (Jersey).

Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj”, se menționează într-un comunicat al MF.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Curtea de Arbitraj Comercial Internațional

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related