Utilizarea marketingului video în strategia ta de promovare online

Data:

Promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor și magazinelor online folosind conținut video, a câștigat o popularitate extraordinară în ultimii ani. Eficacitatea instrumentului este confirmată de cercetările de marketing: 65% dintre utilizatori sunt gata să meargă pe un site sau să cumpere după ce vizionează un videoclip pe rețelele de socializare, 74% urmăresc recenzii în etapa de alegere a unui produs, 75% dintre companiile care folosesc marketing video pentru promovarea online, observă un rating crescut.

Dacă nu ai utilizat încă marketingul video, acum este momentul să îl încerci. Odată cu popularitatea în creștere a platformelor de streaming video, conținutul video devine din ce în ce mai popular și eficient ca strategie de marketing.

Judecând după statisticile evidente de succes ale marketingului video, este clar că ai nevoie de o agenție de marketing indiferent de afacerea pe care o ai. Crearea de videoclipuri în industria marketing-ului necesită o investiție semnificativă, și cu toate acestea, aduce profituri tangibile.

Majoritatea contentului va fi în format video

Marketingul video este o strategie în care utilizezi video ca mijloc de promovare a serviciilor, produselor sau a altor idei pe platformele digitale. Astfel de videoclipuri pot fi partajate pe orice platformă, cum ar fi rețele sociale, site-uri web sau e-mail.

În general, marketingul video înseamnă împărtășirea ideii brandului tău cu publicul. Promovarea videoclipului în mod corect, îl face accesibil unui public foarte mare. Este o modalitate rentabilă de a vinde produse sau servicii, deoarece nu necesită investiții mari în producție și distribuție.

Cel mai important aspect al marketingului video, este determinarea canalului de promovare potrivit pentru a face videoclipul tău accesibil și de impact pentru un public mai larg. Marketingul video este în prezent cea mai bună strategie pentru companiile B2B pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și a intra în legătură cu publicul lor.

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la public, este necesar să se determine prezența celui mai activ public. Spre deosebire de conținutul text, videoclipul, în care majoritatea contentului va fi în format video, oferă un mediu interactiv pentru a-ți prezenta ideea publicului.

Marketingul video în cel mai larg sens al cuvântului, este deosebit de important în sectorul comerțului electronic. Acest lucru se datorează faptului că oamenii doresc să știe ce produs vor primi înainte de a face o achiziție pentru a evita posibile dezamăgiri.

Chiar și fotografiile și descrierile de cea mai înaltă calitate nu transmit esența produsului vândut în aceeași măsură ca un videoclip interesant. Clienții mult mai probabil, doresc să cumpere un produs ale cărui caracteristici și aspect le văd în afara reclamelor statice. În plus, un videoclip poate arăta cum este utilizat produsul și aspecte care sunt de interes pentru alți cumpărători.

Importanța marketingului video

Conform numeroaselor analize de piață, prezentarea unui produs sub forma unui anunţ video are o influență foarte puternică asupra deciziilor de cumpărare ale consumatorilor. Utilizarea marketingului video îți permite să crești vânzările și să creezi o imagine a unui brand modern care urmează ultimele tendințe.

Nici cea mai bună descriere sau fotografia perfectă nu oferă același efect ca un videoclip de produs. În plus, o prezentare video inspiră mai multă încredere consumatorilor decât forma tradițională de fotografie. Această soluție face posibilă influențarea emoțiilor spectatorului prin alegerea muzicii, efectelor, fundalului sau intriga adecvată a videoclipului.

În comparație cu formele de prezentare oarecum învechite, videoclipurile despre produse se dovedesc a fi un instrument avansat, deoarece utilizarea unui videoclip de produs are un impact direct asupra creșterii vânzărilor.

Producerea în mod regulat a videoclipurilor pentru strategia ta de marketing video nu se face atât de ușor. O agenție marketing ține cont de publicul țintă, de scop, de buget, tipul de conținut și utilizează planificarea pas cu pas.

Toate cerințele video trebuie să se potrivească cu povestea care urmează să fie prezentată. La crearea videoclipului trebuie să participe diferite persoane, de exemplu, managerul și angajații departamentului de marketing. Feedback-ul lor trebuie implementat înainte de lansarea videoclipului final.

Cu ajutorul videoclipurilor de produse poți crește cifra de afaceri a vânzărilor online, influențând în același timp creșterea gradului de conștientizare a mărcii tale. Un video cu prezentarea produselor, nu numai că generează trafic către site-ul tău web, ci contribuie și la creșterea conversiilor.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Beneficiile sparanghelui. Una dintre cele mai sănătoase legume

Beneficiile sparanghelui. Este una dintre cele mai sănătoase legume,...

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor

Ai cârlig la mașină? Ce trebuie să faci pentru a evita amenda | Ziarul de Iași

Ai cârlig la mașină? Ce trebuie să faci pentru...

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy

Cum să-ți personalizezi dormitorul cu lenjerii de pat cu imprimeuri și modele trendy?