Val de corigenți la școlile de șoferi

Data:

Permisul auto este tot mai greu de obținut la Botoșani, potrivit datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Botoșani, cu privire la rata de promovare a celor care susțin examenele în acest sens.

În primele 8 luni ale anului 2023, au fost efectuate un număr de 19.858 activităţi de examinare pentru permisul de conducere. Dintre acestea, 11.024 de persoane au fost examinate la proba teoretică, iar 8.834 la proba practică. Cu alte cuvinte, peste 2000 de botoşăneni nu au mai apucat să dea şi proba practică până în august, fie că au picat „sala”, fie încă nu au fost programaţi pentru „oraş”.

Citește și Electromobilitate în România. Comunitatea celor care nu s-ar mai da jos dintr-o mașină electrică

În ceea ce privește promovarea însă, deși numărul de persoane examinate la proba teoretică a crescut cu aproximativ 140, procentul de promovare a scăzut de la 51,24% la 49,29%. Cu alte cuvinte, au fost 5.434 de candidaţi admişi. „Iar la examinarea pentru proba de traseu au fost examinați 8.834, în scădere față de anul trecut cu aproximativ 200 de persoane și au fost admiși 4.851, procentul fiind şi aici în scădere la 57,49% la nivelul județului Botoșani”, a precizat Sorin Stoleriu, comisar șef SPCRPCIV Botoșani. Dintre acestea, 1.706 au fost femei.

Cu rata tot mai mare de picaţi la examinare, totuşi numărul total de posesori de permis auto este într-o continuă creştere. Aşa se face că la 31 august 2023 exista un număr de 152.227 posesori de permise, cu o creștere de 3.479 față de 31 august 2022. Autoturisme sunt însă cu 20.000 mai puţine, adică un total de 132.080, dar în creştere cu 7400 faţă de anul trecut.

Chiar şi cu aceste scăderi, SPCRPCIV Botoşani se confruntă cu deficit de personal. Angajații acestui serviciu au un volum foarte mare de activitati, respectiv examinarea candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere – care consta in sustinerea probei teoretice si probei practice. Ar mai fi nevoie de încă trei examinatori pentru această structură. „Ne confruntam cu un deficit de personal pe aceasta linie, încadrarea fiind doar de 7 examinatori fata de 10 examinatori prevăzuţi în Statul de organizare”, susțin reprezentanții serviciului, citați de Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în...