Vechiul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti, ultima zi de existenţă. Azi începe demolarea

Data:

Vechiul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti, ultima zi de existenţă. Azi începe demolarea. Bătrânul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti va găzdui azi, pentru ultima dată, sportivi pe gazonul său: după un turneu de minifotbal, în această seară începe demolarea, ca prim pas spre construirea unui stadion nou.

Clubul FC Argeş organizează azi, cu începere de la ora 18,30, „un turneu de minifotbal la care sunt invitați să participe piteștenii, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai clubului nostru. Fanii echipei vor avea posibilitatea de a-și lua la revedere de la arena de pe care au plecat învinse Real Madrid, Valencia și AEK Atena.

Citește și Rezistenţa anticomunistă ieşeană prin muzica rock. Amintirile interesante ale unui istoric ieşean

După terminarea partidelor, un utilaj de mari dimensiuni va sparge o bucată mare de beton din tribune, care ulterior va fi fărâmițată în bucăți de câțiva centimetri diametru. Însoțite de un certificat de autenticitate emis de către clubul nostru, micile bucăți de beton vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean”, a informat clubul FC Argeş, pe site-ul său oficial.

Conform informaţiilor municipalităţii, demolarea va dura şase luni, va fi executată de firmele Hyatt Development 2011 SRL şi Pro Fortuna Construct SRL şi va costa aproape un milion de euro. Mai precis, 4.563.096,33 lei. Detalii despre noul stadion, care se va numi, firesc, tot Nicolae Dobrin, aici.

Odiseea noului stadion din Piteşti, de la primele promisiuni şi declaraţii şi până azi am detaliat-o într-un articol recent, aici. Cât despre viitoarea nouă arenă, proiectarea şi execuţia vor dura trei ani; asta dacă nu intervine vreo întârziere. Pentru comparaţie, vechiul stadion, cel botezat 1 Mai la inaugurarea sa, din 1964, a fost proiectat şi construit în mai puţin de un an şi jumătate, titrează Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...