VIDEO Automatul de colectat deșeuri reciclabile cumpărat de Primăria Focșani zace de un an în depozit

Data:

Automatul de colectat deșeuri reciclabile cumpărat de Primăria Focșani, în octombrie 2022, cu bani de la bugetul local, zace în depozit de un an, pentru că instituția nu-i găsește loc în oraș.

Automatul inteligent de colectare a deșeurilor reciclabile cu trei fracții, care a primit numele de Petrică, este unul performant și poate recicla pet, sticlă și doză.

Este în administrarea Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP). Viceprimarul care a militat pentru achiziționarea utilajului, Alexandra Tătaru, se arată, însă, dezamăgit că el nu este pus în funcțiune la un an de la achiziția cu 250.000 de lei.

„A trecut un an și jumătate de când am propus achiziționarea acestui automat inteligent de reciclare a deșeurilor și un an de la achiziția propriu-zisă.

Nu există nicio îndoială că primarul blochează cu bună știință implementarea acestui proiect și își dovedește incompetența administrativă bazată pe orgolii și interese meschine.

În timp ce alte administrații au deja orașe curate, orașe verzi și cetățeni prietenoși cu mediul, oamenii puși în funcții de primarul PSD se dovedesc a fi doar simple nume pe statul de plată și atât”, a declarat viceprimarul Focșaniului, Alexandra Tătaru.

Citește și  Galațiul are în sfârșit un loc civilizat de depozitare a deșeurilor. A costat 17 milioane de euro

Situația este cunoscută

Presshub a scris, în urmă cu jumătate de an, că automatul zace în depozit pentru că Primăria nu știe unde s-l amplaseze. Viceprimarul Focșaniului a mai precizat că, în situația în care automatului i s-ar găsi amplasament, va propune o ulterioară bugetare pentru recompensă, proiectul fiind unul educativ, nu să aduca profit, ci să obișnuiască oamenii să recicleze. 

„Prin intermediul automatului «Petrică», vrem să oferim tichete recompensă, în schimbul ambalajelor reciclate, și cetățenilor care vor să-și parcheze mașinile gratuit. Aceste spații de parcare gratuite le vom colora în verde, cel mai probabil în zona Pieței Moldova, unde au fost înlăturate recent tarabele din zona laterală”, a mai declarat viceprimarul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Sprijinit cu un grant din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei, prin granturile SEE 2014-2021, în cadrul proiectului “Energy literacy for an efficient and sustainable Romania. Transversal knowledge transfer and awareness raising between Romania and Norway”. (ELES)

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, adoptând legea...

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei: Biroul Electoral al...

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia. Ministrul...