Vladimir Putin l-a elogiat pe Prigojin: „Un talentat om de afaceri”, cu „o soartă grea”

Data:

Președintele rus Vladimir Putin l-a elogiat pe fostul său camarad Evgheni Prigojin și a transmis condoleanțe familiei acestuia, după accidentul aviatic de ieri în care fondatorul grupării Wagner și-ar fi pierdut viața.

Președintele rus Vladimir Putin a confirmat, într-un mesaj televizat difuzat joi seară, că Evgheni Prigojin, fondatorul grupării paramilitare Wagner, s-ar fi aflat în avionul prăbușit miercuri seară în apropiere de Tver (200 de kilometri nord-est de Moscova) și că și-ar fi pierdut viața în accidentul aviatic.

În mesajul său transmis de televiziunile rusești, prima sa reacție oficială de după incidentul de miercuri seară (23 august 2023), Vladimir Putin a vorbit despre fostul său aliat la trecut și a afirmat că a aflat vestea prăbușirii avionului abia joi dimineață.

Citește și: Cine se afla, alături de Evgheni Prigojin, la bordul avionului prăbușit

„A făcut unele greșeli grave”

Șeful statului rus a transmis condoleanțe familiilor victimelor, inclusiv familiei lui Prigojin, și l-a numit pe fostul său aliat „un talentat om de afaceri” care a avut „o soartă grea”, „a făcut unele greșeli grave de-a lungul vieții”, dar „a și știut să își atingă obiectivele – atât pe cele personale, cât și pe cele comune, când i-am cerut-o, așa cum s-a întâmplat în ultimele luni”. De altfel, liderul de la Kremlin a elogiat „meritele semnificative” ale lui Prigojin în „lupta împotriva nazismului din Ucraina”, pe care „ni le aducem aminte și nu le vom uita”.

Pe 23 iunie 2023, Prigojin a cerut mercenarilor din armata privată pe care a fondat-o să înlăture conducerea armatei ruse, nemulțumit de modul în care Ministerul Apărării de la Moscova coordonează războiul din Ucraina.

Continuare în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Prigozhin Press Service)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...