Dosarul lui Morel Bolea, acuzat de trafic de minori, putrezeşte la DIICOT. Procurorii tac mâlc, iar el face glume pe seama acuzaţiilor

Data:

Procurorii DIICOT par să fi uitat de fondatorul asociațiilor EuroDemos și Kasta Morrely. La 10 luni de când Morel Bolea a fost acuzat de trafic de minori, dosarul nu s-a mai clintit nici măcar un pas. Propunerea inițială de arestare făcută de procurori părea să indice că aceștia au probe solide cu privire la fapte ce nu permiteau lăsarea în libertate a lui Bolea. Acum s-a ajuns la situația în care acuzatul să facă glume pe seama acuzațiilor ce i se aduc, iar avocații săi, să se plângă de durata procedurilor. Surse apropiate anchetei spun că dosarul va fi „îngropat”, iar lipsa acțiunilor în cauză le susține aprecierea.

Fete abuzate sexual. Manipulare și abuz emoțional

Ancheta îndreptată împotriva lui Morel Bolea a plecat de la o plângere pentru viol depusă în 2020 la Parchetul de pe lângă Tribunal. După cercetări „in rem”, respectiv asupra faptei nu cu privire la o persoană anume, procurorii acestui parchet au trimis dosarul la DIICOT. Identificaseră mai multe fete abuzate sexual, iar traficul de minori le depășea atribuțiile legale.

În noiembrie anul trecut, DIICOT stabilea un scenariu al faptelor. „în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate în municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).

Citește și: Din Caracal la Harvard, cu bursă completă. Cum a reușit Alex, la 19 ani, să ajungă și delegat la ONU

Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, spuneau procurorii.

Morel Bolea a fost chemat la audieri și reținut, după care procurorii au cerut arestarea. Pe 10 noiembrie, magistrații Tribunalului au aprobat propunerea procurorilor, dispunând arestarea lui Bolea pentru 30 de zile, pentru trei acuzații de trafic de minori. Avocatul său de la acea dată, Ciprian Mitoșeru aprecia că probele procurorilor erau „extrem de subțiri”, neputând susține acuzațiile de trafic de persoane. Cel mult, aprecia acesta, se putea vorbi de acte sexuale cu minori. Contestația depusă de avocat împotriva măsurii de arestare a fost acceptată de magistrații Curții de Apel.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Morel Bolea alaturi de primarul Mihai Chirica / ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...