Voturile în Zona Metropolitană Iași au influențat decisiv rezultatul alegerilor la Consiliul Județean | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Voturile în Zona Metropolitană Iași s-au dovedit decisive în bătălia pentru Consiliul Județean. Primarii PNL au luat aproape triplu față de PSD.

Cea mai palpitantă bătălie electorală de la Iași s-a desfășurat la președinția Consiliului Județean. O bună parte a nopții de duminică, candidații PNL și PSD, Costel Alexe respectiv Bogdan Cojocaru, au fost la câteva sute de voturi distanță unul de celălalt. S-a numărat până a doua zi la prânz, partidele făcând noapte albă.

A învins liberalul Costel Alexe (foto) la o distanță de 10.000 de voturi: 34,38% față de 31,1% – Bogdan Cojocaru. Analiza rezultatelor arată o diferență disproporționată de voturi între PNL și PSD în Zona Metropolitană, comunele din jurul Iașului, aceste suburbii în care trăiesc mulți ieșeni cu venituri mari.

Citește și: Cătălin Drulă a demisionat. Va convoca alegeri pentru funcția de președinte al USR

Sunt comunele cu cel mai mare număr de locuitori din județ. Valea Lupului are 15.000 de locuitori, Miroslava e mai mare ca Pașcaniul, cu 35.000 de locuitori, Tomești are peste 20.000 de localnici.

Datele arată că PNL deține o galerie de primari cu aderență foarte mare în comunitățile lor, fiind acreditați ca edili „care fac treabă”, în timp ce PSD are mai multe cicluri electorale de când nu reușește să propună figuri proeminente, care să zdruncine capitalul de voturi al adversarilor.

În multe comune din Zona Metropolitană, candidații PSD sunt improvizații stabilite cu câteva luni înainte de alegeri. În Miroslava, de exemplu, una dintre cele mai bogate comune din România, PSD a rulat trei candidați în 6 luni: Andrei David, Mihai Lisoschi și, în final, Laura Velescu.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum arată viața unui imigrant în România | Bihoreanul

Cum arată viața unui imigrant în România. Tot mai...

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului | Ziarul de Iași

Dependența virtuală la copii. Sfatul psihologului. De la vârste...

Prima expediție românească „transafricană” s-a „născut” la Cluj | Monitorul de Cluj

Prima expediție românească „transafricană” a început la Cluj în...