Un primar din Iași a câștigat alegerile cu doar două voturi în plus față de rivalul său | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Doar două voturi în plus i-au adus un nou mandat de primar lui Ginovel Gheorghiu (foto). Cel care a pierdut la mustață este candidatul PNL, Andrei Turcuman.

La Roșcani, 1139 de persoane au drept de vot, iar dintre acestea s-au prezentat duminică la cele două secții din comună 689: 332 au votat cu primarul în funcție, iar 330, cu principalul său contracandidat.

Competiția a fost strânsă și în alte cîteva comune din județ. Lui Petrică Baltag, primarul de la Cozmești, i-au lipsit câteva voturi ca să rămână primar. El a obținut 482 de voturi, pe când contracandidatul său de la PNL a avut 512.

Citește și: Premieră în politica românească. Independentul Nicu Ștefănuță intră singur în Parlamentul European

La Drăgușeni au fost 32 de voturi diferență între candidata PNL și candidatul PSD la primărie. Petronela Pelin și-a adjudecat victoria după ce 300 de consăteni i-au acordat sprijinul.

La Erbiceni, diferența a fost de 40 de voturi în favoarea candidatului PNL (1080 de voturi), în competiția cu cel de la PSD.

În fine, 61 de voturi în plus au fost esențiale pentru candidatul PSD la Primăria Tansa (631 de voturi obținute) față de candidatul PNL.

Mai puțin de 100 de voturi diferență s-au mai înregistrat la Popești, între candidatul PNL (521 de voturi) și cel al AUR (cu 87 de voturi mai puține). Aceeași diferență și la Voinești, unde actualul primar (PSD) le-a avut în plus față de contracandidatul său de la PNL (1125 de voturi).

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related