Zeci de magazine Kaufland amendate de Protecția Consumatorului într-o singură zi

Data:

Zeci de magazine Kaufland amendate într-o singură zi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancționat cu peste 1,7 milioane de lei 65 de magazine ale rețelei germane, din toată ţara.

Autoritatea a desfăşurat, vineri, ample acţiuni de control la 65 de magazine aparţinând lanţului de retail Kaufland, la nivelul întregii ţări, şi le-a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma abaterilor constatate, comisarii ANPC au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de aproape 1,7 milioane de lei la toate cele 65 de magazine, au oprit definitiv de la comercializare peste 1 tonă de produse alimentare neconforme şi au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, la 49 de unităţi.

De ce a dat ANPC amenzile

„Autoritatea noastră a foost acuzată, pe nedrept, că nu tratează cu aceeaşi oca şi operatorii economici mari şi pe cei mai mici. Încă o dată dovedim că avem aceeaşi măsură, aşa cum o spun sutele de comunicate de presă date de noi, de-a lungul anilor. Mulţumesc tuturor celor ce ne-au transmis informaţii şi îi încurajez şi pe alţii să facă la fel”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Citește și „Nu am uitat pistolul care mi-a fost pus în față la 7 ani de un legionar. Nici după 80 de ani”

Printre cele mai importante nereguli constatate de echipele de control pe teren se numără:

  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, cu prezenţă de resturi alimentare şi ambalaje deteriorate, rafturi cu rugină; 
  • utilizarea unor agregate de preparare (ex: rotisor, subansamble ale acestora, masa caldă) neigienizate, cu prezenţă masivă de grăsime şi arsuri, cu rugină; 
  • condiţii igienico-sanitare precare, în zona de depozitare: paviment murdar, cu rugină în spaţiile frigorifice de depozitare, cu mucilagiu format pe podeaua de scândură, pereţi cu igrasie şi mucegai, folosirea unor paleţi de lemn murdari, cu mizerie dedesubt; 
  • comercializarea unor legume şi fructe depreciate; 
  • comercializarea unor produse alimentare neconforme (ex: peşte cu modificări organoleptice, produse devidate, cu ambalaj deteriorate etc.); 
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor calde, în zona food; 
  • utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, care nu sunt destinate prestării serviciilor de alimentaţie publică; 
  • lipsa informaţiilor privind eticheta nutriţională, a datei preparării produselor şi a datei limita de consum, în zona de grill; 
  • comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită; 
  • prezenţa muştelor în unitate; 
  • comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare; 
  • utilizarea unor cărucioare de mână fără a fi igienizate corespunzător; 
  • nerespectarea regimului promoţiilor – neconcordanţe între preţul produselor expus la raft şi cel de la casa de marcat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...

Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Primele proiecte contractate în Regiunea Vest prin Programul Regional...

Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împreună...

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...