Zeci de percheziții în Cluj, la traficanții de droguri. Elevii și adolescenții, principalii clienți ai furnizorilor de droguri

Data:

Rețea de distribuție de droguri, destructurată de DIICOT. Principalii clienți ai furnizorilor clujeni de droguri erau tinerii.

Joi, procurorii DIICOT Iași, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2023 pe raza municipiului Iași a acționat o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care rolul de lider a fost deținut de către un inculpat (recidivist, condamnat anterior pentru fapte similare), care s-a aprovizionat cu drogul de mare risc cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), dar și cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca.

Citește și: Candidatul partidului extremist AUR la Primăria Constanța spune că cine are depresie „nu a luat destulă bătaie când era mic”

Ulterior, prin intermediul altor inculpați (persoane din cercul său apropiat), le-a comercializat preponderant către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Iași, unii dintre aceștia devenind la rândul lor furnizori pentru alți tineri, potrivit DIICOT.

„De asemenea, din probatoriul administrat a mai rezultat că liderul  rețelei a distribuit și comercializat droguri de mare risc și cu ocazia unor evenimente muzicale organizate într-un local public, pe care l-a închiriat pentru o perioadă în cursul anului 2023”, se arată în informarea publicată de procurori.

Continuarea în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: captură DIICOT)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...