Ce a făcut Nicușor Dan în București. Primarul a publicat lista „celor mai importante realizări”

Data:

Ce a făcut Nicușor Dan în București în mandatul său de primar al Bucureștiului. Printre cele mai importante realizări ale administrației sale se numără schimbarea a peste 100 de km de conducte de termoficare, scoaterea Primăriei din faliment, modernizarea a 20 de locuri de joacă și sport, renovarea secțiilor de chirurgie și urologie ale Spitalului Colentina.

Ce a făcut Nicușor Dan în București a prezentat chiar primarul Capitalei.

Primarul general arată că în cei 4 ani de mandat ai săi au fost schimbați 110 km de conducte de termoficare, mai mult decât au reușit primarii PSD în peste un deceniu.

Citește și: Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

300 de mijloace de transport din bani europeni

O a doua realizare importantă se leagă de transporturi. Au fost cumpărate câte 100 de tramvaie, de autobuze electrice, dar și de troleibuze din bani europeni.

În plus, au fost realizate contacte pentru modernizarea a 50 de km de șină de tramvai și extinderea rețelei cu 15 km.

Nicușor Dan a mai arătat că în timpul mandatului său Primăria Capitalei a ieșit din falimentul în care a fost lăsată de către fostul edil, Gabriela Firea.

„Am oprit mafia imobiliară. Justiția ne-a dat dreptate de sute de ori. Planificăm Bucureștiul ca pe un oraș european- pe baze legale”, a mai scris edilul.

La capitolul investiții se remarcă patru activități importante. Una dintre acestea este finalizarea stației Glina, blocată de mai bine de 30 de ani.

Investiții au fost făcute și Podul Doamna Ghica și pentru Podul Grant. De asemenea, au fost expertizate alte 28 de poduri și pasaje în acești 4 ani.

Citește și: Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Acțiuni importante și în sănătate

Administrația actuală a Primăriei Municipiului București a refăcut 20 de locuri de joacă și de sport, iar pentru alte 30 este deja asigurată documentația pentru finanțare.

De asemenea, spațiile verzi din parcul Cișmigiu, un parc abandonat multă vreme și despre care au fost poziționări publice critice în primii doi ani de mandat ai lui Nicușor Dan, au fost refăcute, și au fost reparate mai multe sisteme de irigații. Și în parcul Tineretului au fost făcute reasfaltați 40.000 mp de alei.

Nicușor Dan menționează că municipalitatea a reușit să renoveze secțiile de chirurgie și urologie ale Spitalului Colentina.

Primăria are în derulare alte două proiecte notabile în sănătate. Unul este deschiderea șantierului pentru Banca de Țesuturi.

În plus, Nicușor Dan promite că ambulatoriul Spitalului Victor Babeș va fi terminat și dat în folosință în viitorul apropiat.

Ce a făcut Nicușor Dan în București . Peste 5.000 de câini și-au găsit o familie

„Am întărit comunitatea prin programul cultural „Străzi deschise” la care au participat 2 milioane de bucureșteni”, se mai arată în postarea primarului general.

O ultimă realizare remarcabilă a Primăriei București vizează protecția animalelor. Peste 5.000 de câini și-au găsit stăpâni în urma târgurilor de adopție organizate de administrație.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...