Afacerea vizelor de flotant. Un primar din Olt vrea să-și păstreze „fotoliul” cu orice preț

Data:

Afacerea vizelor de flotant prinde din nou viteză cu cât se apropie alegerile locale Un primar din Olt vrea să-și păstreze „fotoliul” cu orice preț, iar una dintre metodele aplicate pentru a-și asigura următorul mandat este înregistrarea de flotanți, scrie Reporter 24.

Citește și Un general în rezervă deschide lista partidului lui Voiculescu, pentru europarlamentare | Aktual24

Nu au legătură cu localitatea, dar vor decide soarta comunei

De teamă că va pierde alegerile din 9 iunie, primarul PNL al comunei oltene Morunglav Nicolae Cărămizaru a trecut la înregistrarea de flotanţi, persoane care n-au nicio legătură cu localitatea dar care vor putea vota la scrutinul din vară.

Potrivit unor surse, până în prezent, Nicolae Cărămizaru a reuşit să facă vize de flotant unui număr de peste 100 de persoane.

Aceleaşi surse arată că Primăria Morunglav eliberează adeverinţe pentru cei care vor să-şi facă vize de flotant doar în cazul persoanelor despre care se ştie sigur că vor vota cu actualul primar, liberalul Cărămizaru.

Citește și Lista comună PSD-PNL: Mihai Tudose și Rareș Bogdan pe primele locuri

Afacerea vizelor de flotant: cum să inventezi alegători

Dacă nu se ştie clar încotro va merge votul unei persoane care vrea să-şi facă viza de flotant, i se refuză eliberarea adeverinţei de la Primărie pe diverse motive, cel mai adesea invocat fiind acela că nu are impozitele şi taxele achitate.

Viza de flotant este un document eliberat de către autoritățile locale din România care atestă faptul că o persoană are dreptul de a locui într-o anumită locație, chiar dacă nu deține acolo o proprietate sau nu are contract de închiriere încheiat pe numele său.

Continuarea în Reporter24

 Afacerea vizelor de flotant este o veche strategie aplicată de unii aleși locali determinați să-și mențină pozița câștigată. Comunitățile mici sunt cele mai vulnerabile în fața acestor aranjamente, iar situația este cu atât mai dramatică, cu cât viitorul și bunăstarea acestora depinde de administrarea eficientă a localităților.

Citește și Istoria penală a lui Piedone: implicat în primul dosar penal al mafiei permiselor din România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...