Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Data:

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL îl va susține în cursa pentru funcția de primar general al Bucureștiului: manager al Spitalului Universitar de Urgență (municipal) București, medic ortoped și profesor universitar.

Firea a pierdut susținerea PSD pentru candidatură

Ultimele negocieri privind desemnarea candidatului comun al PSD și PNL au început luni, la 15.30, și s-au terminat spre seară. Cele două părți au decis să-l susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu.

Prin această decizie, PSD renunță la Gabriela Firea, care își dorea să fie desemnat candidat. Aceasta a anticipat faptul că va fi scoasă din cursă încă de săptămâna trecută, când a ieșit cu mai multe atacuri dure la adresa liberalilor și chiar a șefului PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu cred că a luptat suficient pentru candidatura mea. Nu cunosc motivul. Pot doar bănui”, a declarat cea care a fost primar al Bucureștiului în perioada 2016-2020, într-un interviu pentru bugetul.ro

De cealaltă parte, Sebastian Burduja, liderul PNL București, dorea să fie candidatul comun, dar nu a reușit să se impună.

Potrivit G4Media, PSD ar urma să dea candidați pentru sectoarele 1 și 5, în timp ce PNL va da candidat la sectorul 2.

Coaliția îi susține pe actualii primari de la sectoarele 3 (Robert Negoiță), 4 (Daniel Băluță) și 6 (Ciprian Ciucu), care au cele mai mari șanse să câștige un nou mandat.

Citește și: Procurorul Bogdan Pîrlog a câștigat alte două procese cu Inspecția Judiciară

Cine este doctorul Cîrstoiu

Dr. Cătălin Cîrstoiu este, în prezent, manager al Spitalului Universitar de Urgență București, funcție în care a fost numit în martie a anului 2020. A mai condus acest spital și între 2009 și 2016.

Are 50 de ani și mai este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB).

Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog, iar tatăl medicului este fostul deputat PDL de Argeș, Ion Cîrstoiu.

Citește și: Piedone pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general. Sondajul, comandat de Nicușor Dan

De ce au optat PSD și PNL pentru un candidat din afara politicii

Sondajele primite în timpul negocierilor dintre cele două partide au arătat că electoratele lor sunt radicalizate în București și nu ar susține un candidat care să fie membru PSD sau PNL.

Astfel, susținătorii PSD nu sunt dispuși să voteze un candidat din partea liberalilor, dar și invers.

Două analize sociologice au arătat că doar 4 din 10 alegători PSD ar fi fost dispuși să voteze cu Sebastian Burduja în cazul în care acesta ar fi candidat din partea coaliției. Pe de altă parte, doar 1 din 10 din electoralul PNL i-ar fi dat votul Gabrielei Firea.

În schimb, în acest moment, 6 din 10 alegători care azi susțin PNL ar vota mai degrabă cu Nicușor Dan.

Citește și: Calculele PSD și PNL pentru Primăria București. Scorul surprinzător obținut de Ionuț Lupescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU
  1. Eminenta cenusie,manager,adica ,seful Spitalului de urgenta,Seful sectiei ortopedie,Decanul Facultatii,dar,ca medic chirurg ortoped probabil in somn isi face meseria,si HOP il vor primar GENERAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...