Aktual24: Ce a învățat China din războiul din Ucraina?

Data:

Când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, liderii chinezi au încercat să țină în echilibru două interese fundamental ireconciliabile. În primul rând, au urmărit să consolideze relația Chinei cu Rusia pentru a contrabalansa puterea americană, în timp ce s-au străduit să atenueze presiunea strategică tot mai mare din partea Occidentului.

În al doilea rand, deși susțineau Moscova, au încercat să evite sancțiunile care ar fi vizat guvernul, companiile și instituțiile financiare ale Chinei, se arată într-o analiză publicată de Foreign Affairs.

Timp de un an, China a făcut această „echilibristică a Beijingului”. A evitat să vândă arme Rusiei și să eludeze sancțiunile în numele Moscovei, deoarece păstrarea accesului pe piață globală este mai importantă pentru Beijing decât orice legătură economică cu Rusia.

Pur și simplu, China nu are niciun interes să fie un reprezentant al Rusiei. Dar Beijingul a fost de accord cu explicațiile Rusiei pentru declanșarea conflictului din Ucraina, în timp ce se abține cu prudență la voturile din cadrul ONU, profitând din plin de petrolul rusesc la preț redus și consolidând legăturile economice cu Rusia fară a încalcă sancțiunile occidentale.

Ca dovadă, schimburile comerciale dintre China și Rusia au crescut cu un procent de 34,3% în 2022, ajungând la un nivel record de 190 de miliarde de dolari.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...