Aktual24 | Cum a reușit traficantul „Himera” să scoată Fentanil din farmaciile Catena

Data:

Cum a reușit traficantul „Himera” să scoată Fentanil din farmaciile Catena: în referatul prin care procurorii DIICOT propun arestarea preventivă a lui Constantin Sonea, este explicat în detaliu cum a reușit acesta să scoată Fentanil și alte medicamente utilizate de consumatorii de droguri din lanțul de farmacii. Sonea a fost capturat joi de DIICOT în cadrul Operațiunii Himera.

Iată ce a declarat unul dintre martorii din dosar despre dealerul angajat la „quality management” la Catena.

„Îl cunosc pe numitul Sonea Constantin, zis Costy, din aproximativ anul 2010, când am fost colegi la una din farmaciile Catena de pe str. Giulești.

În timp, ne-am apropiat, iar undeva prin 2019 am început să discutam despre posibilitatea scoaterii din circuitul farmaceutic a unor medicamente cu regim de stupefiante și comercializarea acestora către diferiți consumatori.

La acel moment el m-a întrebat dacă aș cunoaște oameni dispuși să cumpere astfel de medicamente, pentru că el le poate furniza. Primele discuții au fost despre Oxicodonă, iar de vreun an încoace ne-am axat și pe Fentanil, pentru că atunci a apărut cererea pe piață.

Citește și Cenzură și viol. Statul se face preș în fața extremismului, iar cei vulnerabili trebuie să se teamă

Sonea Constantin, zis Costy, lucrează la SC Fildas SRL, este de profesie farmacist și în cadrul sediului central al SC Fildas, printre altele, el se ocupa cu strângerea de la toate farmaciile Catena din tara, de medicamente care sunt destinate distrugerii, nu doar cele psihotrope, ci toate medicamentele care, fie că sunt expirate, fie că sunt cutiile consumate parțial, fie că sunt aduse în farmacii pentru distrugere de către pacienți, fie că apar în stocurile farmaciilor pe plus, și din aceste motive ele sunt adunate conform procedurii la sediul firmei de pe sos. Chitila și de acolo trimise către Comisia de Distrugere a Medicamentelor din care fac parte mai multe persoane din partea mai multor instituții.

Din ce cunosc, Costy nu tine medicamentele pe care le scoate din circuitul legal acasă, ci le păstrează la sediul firmei, de unde periodic, pe baza comenzilor pe care i le dădeam intru-un limbaj codificat, mi le aducea acasă.

Eu îi plăteam o parte din bani la momentul când venea cu medicamentele și restul după ce le vindeam.

Mai multe, în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...