Aktual24 | Dezvăluirile unui tânăr politician scârbit din politică

Data:

spot_img

Dezvăluirile unui tânăr politician scârbit din politică, fost lider de tineret în PNL. Acesta spune ce l-a determinat să plece din politică. Povestea a fost postată pe Reddit România, forum online cu aproximativ 700.000 de utilizatori.

„Introducere: Am făcut parte aproape 3 ani din echipa de tineret a PNL într-unul din județele țării. Am fost prim-vicepreședinte TNL (echipa județeană) până în momentul în care trebuia să țin un discurs elogios despre conducerea organizației în contextul alianței cu PSD la guvernare. (era o conferință legată de tineret dar erau prezenți oameni și de la centru).

Bineînțeles că am refuzat pentru că nu am dorit să ma asociez cu asemenea personaje care au încurajat această alianță.

Vă mirați de ce oamenii votează PNL și PSD de 30 de ani? Răspunsul e următorul, vorbesc în special de provincie (excluzând și orașele mari): În multe orașe/comune cei mai mulți oameni lucrează la stat sau au cel puțin un membru din familie care lucrează la stat.

Angajările în foarte multe cazuri, eu aș spune 95%, se fac politic, altfel nu ai cum să obții postul respectiv dacă nu faci parte tu sau un membru al familiei tale dintr-un partid politic. Implicit în schimbul „ajutorului” primit, familia ta o să voteze cu partidul respectiv. Asta se întâmplă de 30 ani, sunt excepții unde tinerii dintr-o familie votează un partid și părinții alt partid.

Citește și: De ce a revenit epidemia de rujeolă. Cum îți protejezi copilul

Dezvăluirile unui tânăr politician scârbit din politică

Într-o organizație sunt atâtea exemple, cu cine credeți că votează unul de a primit un loc de muncă? Sau familia lui? Problema nu ar fi asta, ci că acele locuri de muncă nu se acordă pe merit ci oamenilor pupincuriști, loiali, sau membrii de familie. Partidele nu au cum să nu fie PSD și PNL, pentru că ele au cele mai multe organizații în țară, chiar și în sate foarte îndepărtate.

În mediul rural satele sunt părăsite în mare parte, bătrânii sunt uitați și nu au acces la informare decât prin televizor. Candidații la primăriile satelor sunt aleși din oamenii locului, unii neștiind să scrie sau să citească, ce să mai vorbim de a gândi mai departe cum să dezvolte comuna.

Citește și: Infracțiunile financiare sunt pedepsite drastic în China, pentru că doar partidul trebuie să aibă bani

Mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu în postura de a prezenta candidatul și să vorbesc cu oamenii, pentru că el nu era în stare să scoată doua cuvinte, când vezi asta ca tânăr te cam duci…. mai ales că poate sunt tineri care își doresc asta, au viziune, dar din păcate nu sunt susținuți de la centru”, a relatat tânărul pe Reddit România.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...