Medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori

Data:

Medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat la Bangkok, Thailanda. Lotul olimpic al României a obținut 4 medalii de argint și 2 de bronz, a anunțat Ministerul Educației.

Competiția a avut loc în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie.

Elevii români medaliați sunt: Tudor Brendan Neag, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalie de argint; Alexandru Ioan Jicu, Școala Gimnazială nr. 10, Bacău – medalie de argint; Raul Alexandru Covrig, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetu Marmației – medalie de argint; Rareș Răzvan Gheorghe, Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea Bădulescu”, Buzău – medalie de argint; Sabrina Giulia Macoveiciuc, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – medalie de bronz; Alexandru Paul Negureanu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz.

Delegația României a fost coordonată de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București, Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București.

Citește și: De ce a revenit epidemia de rujeolă. Cum îți protejezi copilul

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări.

Anul acesta au participat 54 de țări.

Competițiile academice ale IJSO includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât ca întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.

Citește și: Ce am învățat cât am lucrat la Canalul Dunăre-Marea Neagră

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Educației)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related