VIDEO Umbrărescu va deschide lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești de Crăciun

Data:

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis de Crăciun, a anunțat joi, 9 noiembrie pe șantierul din județul Olt, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. ,,Undeva în jurul Crăciunului” a precizat Sorin Grindeanu răspunzând întrebărilor jurnaliștilor dacă UMB poate termina lucrările și reușește să deschidă întreg lotul de 32 de kilometri dintre Slatina și Colonești.

De asemenea, lotul 4 este avansat și poate fi inaugurat peste un an, deși termenul contractual este 2025, potrivit ministrului transporturilor.

„În jur de 15 decembrie vor reveni. O să încerc să-l conving și pe premier să revină în zonă. Am înțeles de la Companie (n.r UMB) că undeva în jurul Crăciunului se va putea da în circulație acest tronson, cei peste 31 de kilometri de autostradă (sic ! Drum Expres), dar vreau să rețineți acest lucru, indiferent ce se va întâmpla, dacă se va menține acest ritm, ca anul acesta se va putea circula la sfârșitul anului viitor de la Craiova la Constanța pe autostradă.

Citește și: Primarul Cherecheș, după flagrantul DNA: „Nu e exclus să fie vreo manevră din asta… chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră”

Asta însemnând bucățile care lipsesc aici pe Craiova-Pitești și Autostrada din jurul Bucureștiului A0 nu centura care va face legătura cu A 2 Autostrada Soarelui. Asta e ținta, perfect realizabilă.

Asta trebuie să se întâmple. Termenul de execuție pentru lotul 4 e 2025, dar dânșii ne-au obișnuit să termine înainte de termen.” a precizat Sorin Grindeanu. (Economedia)

YouTube video

Ce autostrăzi și drumuri vor fi deschise în acest an în România

Asociația Pro Infrastructură (API) a realizat o estimare la început de an cu proiectele importante de infrastructură rutieră care au șanse să fie inaugurate în 2022.

Previziunile API, postate pe pagina de Facebook a asociației, sunt împărțite în patru categorii, de la șanse maxime de deschidere a drumurilor / sectoarelor de autostradă, la șanse foarte mici.

La previziuni optimiste intră Drumul Expres (DEx12) Craiova-Pitești Tronsonul 2 (Balș Vest-Slatina Est), 39,85 kilometri, în primăvară, cel târziu iunie, și Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 (Sibiu-Boița), 13,17 kilometri, spre finalul de an, înainte de termenul contractual (aprilie 2023).

Potrivit API, șanse bune de inaugurare, în decembrie, sunt la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, însă doar conexiunea de sud (Măcin), cea de nord (Jijila) rămânând pentru anul viitor.

Șanse 50/50 de inaugurare sunt pe A0 Sud (Autostrada de Centură București), lotul 2, parțial, aproximativ 10 kilometri între nodurile cu DN5 și DN6, în decembrie, dacă antreprenorii și CNAIR reușesc să se pună de acord și să se mobilizeze corespunzător.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ultimul obstacol privind recuperarea casei din Sibiu și a banilor din chirie de la familia Iohannis

Un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...