Aktual24 | Mită de 15.000 de euro pentru un post de asistentă la Spitalul Județean Botoșani

Data:

Mită de 15.000 de euro pentru un post de asistentă. Surse judiciare au prezentat detalii, pentru aktual24.ro, în privința modului în care funcționa rețeaua de șpăgari conectată la Consiliul Județean Botoșani și PSD Botoșani. Șefa CJ Botoșani și a PSD Botoșani, Doina Federovici, a declarat că nu știe nimic după ce mascații au venit peste ea.

Rețeaua a început să funcționeze în 2023, avea ca obiect fraudarea concursurilor/examenelor pentru ocuparea unor posturi vacante la nivelul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Un post de asistent medical era cumpărat cu sume cuprinse între 8.000 – 15.000 de euro. Valoarea mitei a crescut constant în ultimii ani. În 2020, un post de asistent era 8.000, în 2022, 10.000 euro, în 2023, 15.000 euro.

Citește și: Comisia Europeană dată în judecată de o asociație a procurorilor, pentru că a ridicat MCV în cazul României

Pentru un un post de altă natură, cum ar fi muncitor, ingrijitor, brancardier, s.a., se ofereau sume cuprinse între 2.000 – 5.000 de euro, sumele de bani pretinse/oferite/remise/primite crescând, în funcție de adaosul fiecărui intermediar participant la mecanismul infracțional.

Angajările erau făcute în funcție de cine oferă suma de bani cea mai mare și cine are pila cea mai puternică în interiorul sistemului.

Candidatul care dorea să ocupe un post vacant, prin coruperea funcționarilor publici, nu interacționa, în unele situații, în mod direct, cu funcționarii Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, care fac parte din comisiile de concurs, ci era nevoit să apeleze la persoane intermediare (de regulă, apropiați, rude, vecini, angajați din spital, etc.), care să-i recomande unui alt angajat/funcționar din mediul spitalicesc, cu putere de influență la nivelul funcționarilor care iau deciziile, în privința promovării candidaților la concursuri.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Câmp fotovoltaic pe bloc, o treime de hectar în mijlocul orașului. Căldură și aer condiționat gratis

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Spitalul Județean Botoșani)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...