Aktual24 |Noul președinte al Argentinei refuză să mai plătească de la buget salariile episcopilor catolici

Data:

Noul președinte al Argentinei refuză să mai plătească de la buget salariile episcopilor catolici. Statul argentinian a încetat să mai plătească salariile episcopilor Bisericii Catolice, a anunțat ierarhia ecleziastică într-un comunicat difuzat miercuri, care reflectă o decizie care a început să prindă contur în 2018, transmite EFE, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Javier Milei, Manuel Adorni, a confirmat miercuri, într-o conferință de presă, că Conferința Episcopală Argentiniană a finalizat procedurile pentru renunțarea la alocația lunară prin care statul argentinian se făcea responsabil de plata salariilor unor episcopi și arhiepiscopi.

„Acest lucru coincide cu liniile directoare ale noului guvern al președintelui Milei: austeritatea cheltuielilor și apărarea libertății religioase. Înțelegem că statul nu trebuie să acorde un tratament inegal unei religii sau unui cult în detrimentul altora”, a comentat Adorni.

Alocația, în sumă totală de aproximativ 55.000 de dolari pe lună, a încetat să mai fie acordată cu începere de la 1 ianuarie. Această sumă de bani era acordată în virtutea prevederilor articolului 2 din Constituția Națiunii Argentiniene, prin care „guvernul federal sprijină cultul apostolic romano-catolic”.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Firma fostului șef al ISU Prahova care trebuia să evite tragedia de la Ferma Dacilor, 27 contracte cu statul

Milei călătorește cu un avion de linie pentru a reduce cheltuielile guvernamentale

Imaginile în care noul președinte argentinian, controversatul libertarian Javier Milei, salută pasagerii unui avion comercial de linie în care tocmai s-a îmbarcat au devenit virale pe internet.

Milei vrea să-și asigure susținătorii că este primul care va face sacrificiile solicitate poporului prin drasticul său program economic, care vizează reduceri considerabile de cheltuieli și posturi în sectorul bugetar.

Gestul lui de a zbura ca un cetățean obișnuit, văzut de unii drept o manifestare populistă, este considerat însă de analisti o decizie înțeleaptă, având în vedere că Milei tocmai a propus o politică a cerului deschis în Argentina pentru a permite oricărei companii aeriene străine să opereze în țară, ceea ce ar putea crește concurența și ar putea reduce prețurile călătoriilor.

Citește și: Fost membru CSM, angajat consilier pe lângă conducerea instanței supreme

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. bravos, Milei! Il vede cineva pe „evlaviosul” iohan ( si mujera, cea care se duce la biserici cu mini-jupe si -probabil fara chilotzi- prin tarile calde, macar) facand asa ceva, sau sa calatoreasca cu un avion cursa de linie, cum face acest Milei, care are sanse sa aduca Argentina in randul celor mai bogate tari, pentru ca , da! ,Argentina are bogatii naturale greu de evaluat, insa au fost praduite sistematic de peronistii( socialistii) care au condus tara , si care -cand pierd conducerea- se refugiaza prin alte tari, pentru a-si roade prada talharita, exact cum va face si iohan, care -in sfarsit!- va pleca si el in Germania,sa-si „reantregeasca familia”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este noul președinte al Iranului, Mohammad Mokhber | Aktual24

Cine este noul președinte al Iranului, Mohammad Mokhber: a...

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Parisul a...

Președintele Iranului a murit. Cine i-a locul

UPDATE: Președintele Iranului a murit. Agenţia de știri iraniană...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...