Aktual24 – Putin crește prezența navală în Marea Neagră pentru a se pregăti pentru contraofensiva ucraineană

Data:

Rusia a pozitionat recent nave militare suplimentare in Marea Neagra, potrivit armatei ucrainene. Navele rusesti pot transporta pana la 40 de rachete Kalibr. Prezenta sporita in Marea Negra vine dupa ce Rusia a suferit mai multe infrangeri acolo, inclusiv scufundarea navei Moskva, nava amiral a flotei rusesti din Marea Neagra.

Ucraina a raportat saptamana aceasta ca Rusia a desfasurat recent nave militare suplimentare in Marea Neagra, pentru a ridica totalul flotei de acolo la 15 nave.

Intr-o postare de marti pe Facebook, Comandamentul Operational Sud – o formatiune a Fortelor Terestre ucrainene – a scris ca Rusia a plasat sase noi nave purtatoare de rachete si doua submarine in Marea Neagra. In postare se noteaza ca navele suplimentare pot transporta pana la 40 de rachete Kalibr si se spune ca amenintarea atacurilor cu rachete de pe aceste nave este „extrem de ridicata”.

Citește și Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin, din cauza crimelor de război din Ucraina

„Miscarea Rusiei ar putea fi pentru a creste presiunea asupra fortelor ucrainene in timp ce acestea se pregatesc pentru contraofensiva.”, a declarat pentru Newsweek profesorul de stiinte politice de la Universitatea Northwestern, William Reno.

Reno a declarat ca rachetele rusesti Kalibr sunt concepute pentru razboiul naval si pot „accelera pana la viteze supersonice pe masura ce se apropie de tinte”, titrează Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...