Aktual24 | Revoltă a tinerilor români față de pensiile speciale: „Devenim cetățeni de categoria a doua”

Data:

Revoltă a tinerilor români față de pensiile speciale. Tot mai multe subiecte legate de pensiile speciale pe forumul Reddit România, comunitate în care sunt înscriși peste 700.000 de români. Cea mai mare parte a utilizatorilor acestui forum online este formată din tineri.

O postare recentă, intitulată „Asistăm la crearea unei noi clase sociale din pensionari de 45 de ani”, a generat sute de reacții într-un timp scurt.

„Sunt câteva categorii de bugetari care au dreptul să iasă la pensie de la 45 de ani și au început să o facă. Pensiile pentru genul ăsta de oameni pornesc de la 4000 de lei.

În perioada următoare vom vedea din ce în ce mai mulți pensionari de felul ăsta, oameni în putere, care vor primi un fel de venit universal din partea statului român și vor fi lăsați liberi în aceeași economie cu noi, restul plebilor, și vor distruge această economie.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

E imposibil ca omul de rând să poată rămâne competitiv cu salariul lui mediu de 5000 de lei în aceeași economie în care zeci de mii de oameni vor porni din start cu 4000 de lei moca, înainte să-și pună problema de vreun salariu.

Asta va impacta masiv prețul serviciilor și al chiriilor (și implicit al locuințelor). Pe lângă problemele masive economice, pătura asta privilegiată va fi puternic încurajată să voteze cu cine le va menține privilegiile.

Practic vom avea problema actuală cu pensionarii, doar că pe steroizi, pt. că ăștia n-o să fie muritori de foame și ne vor râde în nas încă 20 de ani până apucăm să ajungem și noi la pensie, timp în care vor putea supralicita pentru orice servicii la care altfel am avea acces pe baza salariului pe care putem să-l obținem într-o piață liberă”, este postarea publicată pe Reddit România.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Parlamentul României – Camera Deputaților / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...