Aktual24 | Români filmați la furat în California: „Au curățat totul și au plecat”

Data:

Români filmați la furat în California. Politia din San Jose a anunțat vineri arestarea a două persoane acuzate că fac parte dintr-o rețea de crimă organizată din România. Imagini cu românii în timp ce fură au fost difuzate pe CBS News și Fox News.

Conform CBS News, au fost arestați Mogoș Constantin, de 35 de ani, și Renaldo Văduva, de 19 ani. Grupul de infractori români este acuzat de 25 de fapte penale, printre care furturi de mașini, cu arma, jafuri armate și furtul unor bunuri cu valoare mare.

Infracțiunile au avut loc între iulie și octombrie. Printre obiectele confiscate se numără 13.000 de dolari în numerar și trei mașini. Polițiștii au dovezi care indică înșelăciuni și jafuri legate de bijuterii, înșelăciuni cu vehicule pe Facebook Marketplace, falsificare de carduri și spălare de bani.

Citește și Investiţie masivă la Antibiotice SA: 95,4 milioane de euro

Tot mai mulți hoți din România

Politia din San Jose a declarat că a observat o „creștere mare” a crimei organizate românești, suspecții vizând în principal membrii în vârstă ai comunităților asiatice și indiene. Polițiștii au descris cum acționau infractorii români. Ei se apropiau cu mașină de o persoană în vârstă în timp ce aceasta se afla afară sau pe trotuar, cerând indicații de deplasare sau pretinzând că este ziua lor de naștere.

Citește și A nins în Bihor: în zona de munte a județului s-a depus un strat considerabil de zăpadă

După ce se apropiau de victime, infractorii încercau să le înlocuiască bijuteriile cu unele false sau să le ia cu forță bijuteriile. O alta înșelăciune: românii pretindeau că sunt oameni de afaceri, iar după ce reușeau să intre în casele victimelor, le distrăgeau atenția pentru a lua obiecte de valoare sau pentru a comite alte infracțiuni.

Mai multe aflați din Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related