Aktual24 | Anularea sentințelor în marile dosare de corupție, pusă la cale în „laboratoare”

Data:

Anularea sentințelor în marile dosare de corupție, pusă la cale în „laboratoare”, au dezvăluit surse judiciare de nivel înalt pentru Aktual24.ro.

Această nouă mișcare este gândită în „centrele de reflecție” legate de justiție, termen folosit de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader în legătură cu grupuri politico-judiciare care urmăresc modificări legislative în zona justiției în interes propriu.

Sursele au precizat că în aceste „laboratoare” se coace un plan prin care se urmărește anularea anumitor sentințe sau eliminarea anumitor judecători din dosarele de mare corupție.

Planul este pus la punct în același „laborator” care a reușit să anuleze anumite sentințe folosindu-se de chichițe legislative precum completurile de 5 netrase la sorti și completurile de 3 nespecializate pe corupție.

Citește și Judecător declarat securist, vrea să scape de verdict: „Mă visam James Bond”

Anularea sentințelor în marile dosare de corupție

Noua găselniță constă din a verifica dacă judecătorii au depus jurământul la intrarea în profesie. Găselnița îi vizează în special pe judecătorii cu mare vechime. Lipsa dovezii privind depunerea jurământului va fi apoi folosită ca motiv de anulare a sentinței date de judecător.

Sursele au precizat pentru aktual24.ro că sunt situații în care nu se mai găsesc aceste „jurăminte” în cazul unor judecători cu vechime mare în magistratură. De regulă, jurământul se depunea într-o ședință solemnă cu ceilalți magistrați din instanță/parchet și se întocmea apoi un proces verbal.

Din 2014, acest proces verbal trebuie să se afle în dosarul de la CSM al fiecărui judecător. Sursele au adăugat că este o problemă cu existența jurămintelor care au fost depuse până în 2014: „Până atunci, nu știe nimeni pe unde, ce, și cum”.

Dezvăluirile lui Tudorel Toader și Augustin Lazar despre „centrele de reflecție”

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a dezvăluit, în 2019, existența unor așa-numite „centre de reflecție” în care s-au pus la cale atât modificările la Legile Justiției, votate atunci de majoritatea PSD-ALDE-UDMR,  cât și ordonanță privind amnistia și grațierea.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...