Aktual24 | Tudor Chirilă: „Eu n-am ajuns la vârsta asta să asist tăcut și să accept un compromis cu răul”

Data:

Uitându-te la Tudor Chirilă, cum urcă scările de la stația de metrou „Aviatorilor“ cu mâinile înfundate în buzunarele gecii groase și cu fesul pe ochi, n-ai ghici vedeta națională a cărei priză la public transcede generațiile.

Are 740.000 de urmăritori pe Facebook-ul „decrețeilor“, 236.000 pe Instagramul „Millennialilor“, 45.200 pe TikTok-ul Generației Z și un public de câte 2.000.000 de oameni pe ediție la „Vocea României“, pe Pro TV.

Dar Tudor actorul, muzicianul, compozitorul, showman-ul de la „Vocea României“ – unde tocmai a câștigat a 6-a din cele 11 ediții – înseamnă, de fapt, doar vârful aisbergului.

În afara scenei și a reflectoarelor, Tudor Chirilă este una dintre cele mai puternice și constante voci ale societății civile. Neobosit, e aproape singur pe contrasensul industriei de spectacol românești.

Se duce de unde vedetele autohtone fug cu spaimă: zona civică, zona de atitudine, zona de implicare în viața cetății. În show-biz dă nasol să ai păreri și personalitate. Dar Chirilă e altfel.

Tudor Chirilă: sesizează cineva elefantul din cameră, fraților?

De ce, Tudor?, vine întrebarea logică. Ești un om împlinit material, familial, ești celebru. De ce nu taci și tu, cum tac ceilalți?

„Băi, nu știu, dar mie nu mi se pare că asta e România pe care noi ne-o dorim. Pentru că eu n-am ajuns până la vârsta asta ca să asist tăcut și să fac compromisul cu răul“, răspunde după câteva clipe de gândire.

Citește și: Toate minciunile lui Ciolacu. Ce spune și ce face de fapt

Doar în ultimele zile, artistul a fost prezent la flashmob-ul organizat în sprijinul jurnalistei Emilia Șercan și a „stricat“ momentul de glorie al Ralucăi Turcan, invitată să vorbească la dezvelirea grupului statuar al disidenților Monica Lovinescu și Virgil Ierunca.

„N-a fost ceva premeditat“, explică Tudor ieșirea de săptămâna trecută, de la ceremonie. Dar „sesizează cineva elefantul din cameră, fraților? Am înnebunit?“.

Tipic românesc, Tudor a fost lăsat singur atunci. Ceilalți au tăcut și au plecat capul în timp ce el îi striga că e o impostoare politicienei care acum doar câteva luni îl aplauda frenetic pe turnătorul securist Constantin Bălăceanu Stolnici, în aula Academiei.

După ce a părăsit furios festivitatea din Cotroceni, Tudor povestește că a primit SMS-uri: cei care tăcuseră îl felicitau pe ascuns acum. „Asta m-a înfuriat și mai tare. De ce n-am fost 200 care să spunem?“

De fapt, Tudor poartă pecetea generației lui, generația Revoluției. Copiii și adolescenții care au trăit căderea comunismului din 1989 și înfrângerea mișcării democratice din 1990 au câștigat extraordinara capacitate de a se indigna în fața răului, a nedreptății.

Citește un interviu cu Tudor Chirilă în Aktual24.ro

Citește și: Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri. Reacția FSANP: Copiii mor și ei se țin de glume pe tema stupefiantelor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
8 COMENTARII
  1. „…doar varful aisbergului…”_-_ daca si dupa 34 de ani acest „aisberg” inca nu se vede, teama-mi este ca s-a topit, sau ca nici nu a existat, iar mai jos se si confirma, prin intrebarea lui T.C., „de ce nu am fost 200?”, si acei 200 nu erau chiar „oameni de rand”, in sfarsit, se tot dovedeste ca „mamaliga nu explodeaza”…Cu o floare sau chiar 2 sau 3, chiar ca nu se poate face primavara…

  2. E foarte greu de luptat cu mediocritatea.Eu nu cred ca politicienii au rusine,eu nu cred ca ei mai au alt crez,decat implinirea lor materiala pe spatele multimii.Ma uit la lucrurile esentiale nefacute,cele macar de bun simt,care dupa 34 de ani ar fi trebuit deja renovate din cauza vechimii.Acesti nesatui au furat tot,iar acum vin cu nonsalanta si nesimtire de nedescris,iar pentru a le da votul.De ce ne cred atat de prosti?Cat cred ca o sa le mai mearga? E ca atunci cand Ceausescu spera sa dispara capitalismul.Nemernicii astia cred ca Dumnezeu a uitat de noi,iar ei cred ca i-au luat locul.Cand unui popor ii da o lacrima,toti ar trebui sa lupte pentru a i-o sterge,pentru ca daca un popor incepe sa planga atunci toti cei vinovati de situatie,vor trebui sa raspunda,macar in fata lui Dumnezeu!
    Tudor Chirila,chiar daca acum e singur,e poate inima noastra,care nu trebuie sa inceteze a pulsa.

  3. Adevărat,cu o floare doua nu vine primăvara Tudor are ceva Dumnezeesc și are foarte multa dreptate că ne conduc niste indivizi analfabeți care fac tot numai pentru ei și jegurile lor

  4. Ca să lupți cu hidra neocomunistă trebuie să te implici politic. Implicarea lui T.C. în politică ar fi o pierdere incomensurabilă pentru cultură. Avem Simioni și Șoșoace pentru asta.

  5. Sunt bătrână, dar aș ieși alături de voi oricând.Numai că, eu un al doilea Tudor nu văd, acum băieții, sunt cei cu gleznele goale,epilați, pensați ,stau pe banii părinților…. Mamele lor lucrează în străinătate, îi întrețin, deci alături de cine ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related