Angajări blocate de frica DNA, la cel mai mare spital din Moldova

Data:

Angajări blocate de frica DNA, la cel mai mare spital din Moldova. Teama de a nu greşi la concursurile pentru noile angajări duce la situaţii aproape tragi-comice la Spitalul Județean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani.

Cea mai recentă astfel de întâmplare a avut loc chiar luni. Concurenţii pentru posturile de asistent şi infirmier pe secţia de Chirurgie Generală au fost chemaţi la spital, au fost procesaţi pentru a susţine proba scrisă de examen, li s-au dat subiectele, dar când au început să scrie, membrii comisiei au realizat că au o problemă.

Aceştia nu aveau o cameră pentru a înregistra concursul audio-video, aşa cum scria în anunţul de angajare. Astfel că cei patru concurenţi pentru postul de asistent şi şapte pe cel de infirmier au fost trimişi acasă după două ore în care membrii comisie au încercat să găsească o soluţie.

Citește și „Doamna Trandafir” de la Iaşi: învăţătoare model, de 35 de ani în satul natal

Angajări blocate de frica DNA

„Probele concursului vor fi înregistrate audio-video. De la această regulă se va face excepţie în cazul selecţiei dosarelor de concurs”, se arată în anunţul postat pe site-ul unităţii sanitare. „Spitalul Judeţean nu deţine tehnică audio-video pentru înregistrarea probelor de concurs”.

Încercările noului manager interimar de a găsi o soluţie pentru continuarea concursului s-a lovit de şovăielile membrilor comisiei de examinare, care s-au temut să nu ia vreo decizie care ar putea să le atragă vreo anchetă din partea DNA.

Astfel, după ce au fost ţinuţi două ore în sala de examinare cu subiectele în faţă, concurenţii au fost trimişi acasă. „A fost, probabil, o necomunicare, care s-a remediat în timp util”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati. Mai mult, decizia a fost luată şi pentru secţia de Ortopedie-Traumatogie.

Citește și Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

„La concursurile programate pentru ocuparea unor posturi de asistent, infirmier sau îngrijitor pe secţiile Chirurgie Generală şi Ortopedie-Traumatologie membrii comisiilor de concurs au propus suspendarea concursurilor, deoarece Spitalul Judeţean nu deţine tehnică audio-video pentru înregistrarea probelor de concurs, conform anunţurilor postate pe site-ul instituţiei”, a precizat Ioan Asaftei.

Mai multe citiți în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...