Doamna Trandafir de la Iaşi: învăţătoare model, de 35 de ani în satul natal

Data:

Doamna Trandafir de la Iaşi: învăţătoare model, de 35 de ani în satul natal. Pe cât de mult îşi iubeşte munca de zi cu zi, era de aşteptat să-şi fi dorit această meserie încă din copilărie. Sorina Păduraru ne-a mărturisit că de la o vârstă fragedă i-a plăcut să se joace „de-a învăţătoarea” cu sora ei.

„Acest joc a fost preferatul meu în clasele primare. Eleva mea era sora mai mică. Îmi plăcea să îi predau, să îi dau evaluări, să corectez şi să îi pun note.

Făcusem un carnet de note din jumătăţi de foi de caiet dictando. Tot cu ea pregăteam şi serbările şcolare de final de an”, a mărturisit aceasta.

Fiindcă ei îi plăcea să fie învăţătoare, şi-a deschis o şcoală imaginară, iar sora sa a improvizat o farmacie. Simplă întâmplare sau nu, dorinţele din copilărie au devenit realitate, iar acum doamna Sorina este învăţătoare, în timp ce sora sa este farmacistă. Mai mult, este una din învăţătoarele cele mai apreciate din judeţ.

Citește și Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Doamna Trandafir. Cum am descoperit-o?

La finalul anului 2023, când am desfăşurat Campania de Crăciun iniţiată de „Ziarul de Iaşi” şi am dăruit cadourile micuţilor din Prisăcani, Satu Nou, Moreni şi Măcăreşti, am cunoscut-o pe Sorina Păduraru, învăţătoarea care încearcă în fiecare zi să le mai ofere un motiv de bucurie elevilor săi.

Citește și Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Este acel dascăl care crede cu ardoare că, în simplitatea vieţii de la ţară, elevii pot înflori cu ajutorul unui mentor implicat, care încearcă să le deschidă orizonturile şi să le ofere cât mai multe oportunităţi.

Doamna Sorina ne-a atras atenţia la serbarea de Crăciun organizată la Şcoala Primară din Satu Nou, şcoală unde, în acest an, este învăţătoarea elevilor din clasa a IV-a.

Apoi, am aflat că este fondatoarea Ansamblului „Muguraşii de la Prisăcani”. Am contactat-o şi am lăsat-o să ne introducă în universul său, unde activităţile educative, sacrificiul pentru elevi şi consilierea copiilor cu probleme de sănătate sau familiale sunt la ordinea zilei.

Mai multe citiți în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...