Argeșean arestat pentru șantaj. Ce a pretins pentru a-i permite unei persoane să beneficieze de subvenția APIA

Data:

Polițiștii Secției Rurale Rucăr – Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj și au arestat un bărbat de 40 de ani.

Din cercetări, s-a stabilit că din 6 iulie până în prezent, un bărbat de 40 de ani, din Rucăr, ar fi solicitat persoanei vătămate să îi remită o sumă de bani, pentru a-și retrage acțiunea formulată în instanță, cu privire la rezultatul unei licitații de închiriere a unei suprafețe montane, astfel încât persoana vătămată să continue să beneficieze de subvenția APIA. aferentă suprafeței în cauză.

„Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, în cursul zilei de astăzi, 17 august a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, pe raza comunei Dragoslavele, având asupra sa suma de 5.000 de lei, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată“, precizează IPJ Argeș.

Citește și: 3146 de ieşeni sunt pe lista prădătorilor sexuali de la Poliţie. Ei reprezintă 5% din totalul infractorilor de acest fel din ţară

A efectuat deplasarea pentru ridicarea banilor beat

De asemenea, la momentul depistării, au rezultat indicii rezonabile cu privire la faptul că cel în cauză ar fi condus autoturismul cu care a efectuat deplasarea în timp ce se afla sub influența alcoolului, însă acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări.

„Totodată, ca urmare a celorlalte aspecte, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al celui în cauză a fost suspendat”, explică IPJ Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Ulterior, bărbatul de 40 de ani a fost prezentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în fața instanței competente, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...