Armata SUA a atacat obiective din Siria

Data:

Statele Unite declară că au lovit două instalații din estul Siriei, despre care autoritățile militare americane spun că au fost folosite de forțele iraniene și de grupurile afiliate, transmite BBC.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că au fost lovituri de autoapărare și de precizie pentru protejarea personalului american din Irak și Siria, după atacurile recente ale grupărilor susținute de Iran.

„Aceste atacuri susținute de Iran împotriva forțelor americane sunt inacceptabile și trebuie să înceteze. Iranul vrea să-și ascundă mâna și să-și nege rolul în aceste atacuri împotriva forțelor noastre. Nu îi vom lăsa”, a spus Lloyd Austin.

„A fost transmis un mesaj direct”

Casa Albă spune că Joe Biden a avertizat Iranul să nu vizeze personalul american din Orientul Mijlociu, printr-un mesaj rar adresat liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

„A fost transmis un mesaj direct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Pentagonul a mai spus că aproximativ 900 de soldați americani suplimentari se află fie în regiune, fie se îndreaptă acolo pentru a consolida apărarea aeriană pentru a proteja personalul american, pe fondul unei creșteri a atacurilor în regiune.

Statele Unite au precizat că nu s-au coordonat cu Israelul și nici nu l-au informat în prealabil despre atacurile aeriene de astăzi din estul Siriei.

Citește și: 24 de jurnaliști au fost uciși în războiul dintre Israel și Hamas

Între timp, Adunarea Generală ONU votează propunerea de încetare a imediată a focului în Gaza

Votul asupra rezoluției este așteptat vineri seara.

Proiectul de rezoluție solicită, de asemenea, ajutor umanitar nelimitat, respectarea dreptului internațional umanitar și responsabilitate.

Organizația de Cooperare Islamică (OCI), formată din 57 de națiuni, a emis o declarație în care „condamnă ferm lipsa de respect și a remarci intimidante ale Israelului împotriva Secretarului General al ONU Antonio Guterres”.

Continuarea, în Europa Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Lloyd Austin/Facebook Lloyd Austin

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...