Autoritățile germane au blocat un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei | Aktual24

Data:

Autoritățile germane au blocat un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei, care ar fi vizat industria gazului rusesc, după ce autoritățile germane au intervenit în ultimul moment pentru a bloca acordul, anunță Kyiv Independent.

Măsurile ar fi interzis statelor membre ale UE să reexporte gaz natural lichefiat (GNL) rusesc prin porturile UE și să finanțeze terminalele de GNL planificate în Arctica și în Marea Baltică.

Oficialii germani și-ar fi exprimat îngrijorarea și cu privire la o măsura extinsă care ar obliga companiile din UE să garanteze că clienții lor nu pot continua să vândă Rusiei bunuri sancționate.

Citește și: Aur pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged pe distanța de 1000 m

Autoritățile germane au blocat

Anterior, această restricție se aplică doar armelor de foc, echipamentelor militare și bunurilor cu dublă utilizare, cu aplicații atât militare, cât și civile.

Berlinul este preocupat de faptul că extinderea acestei măsuri la produsele civile care nu sunt cu dublă utilizare, cum ar fi produsele chimice sau echipamentele de prelucrare a metalelor, ar putea dăuna micilor întreprinderi germane.

Belgia a fost nevoită să împartă negocierile privind noul pachet de sancțiuni în două discuții separate, ca urmare a opoziției Germaniei față de noile sancțiuni împotriva Belarusului.

Citește și: O oră la unica moschee din Iași: „Numărul celor care devin musulmani este în creștere. Este o toleranță mare în România”

Atât Franța, cât și Germania s-au opus sancțiunilor UE împotriva Belarusului, care au fost introduse pentru a elimina o lacună comercială ce permitea Rusiei să importe mașini de lux și alte bunuri interzise produse în țările occidentale.

Continuarea, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni. Acesta este așteptat săptămâna...

Oamenii de știință au reconstruit genomul 3D al unui mamut lânos

Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la...

Parlamentul finlandez a adoptat o lege care blochează intrarea în țară a migranților veniți dinspre Rusia

Parlamentul finlandez a adoptat vineri o lege care blochează...