Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe românii evacuați din Gaza s-a stricat

Data:

Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe românii evacuați din Gaza s-a stricat. Informația a fost confirmată de MApN, care a precizat că a fost trimisă o altă aeronavă spre capitala egipteană pentru a transporta materialele necesare remedierii defecţiunii.

Avionul Spartan trimis sâmbătă în Egipt pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români evacuați din Fâșia Gaza s-a defectat înainte de decolarea din Cairo.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că o altă aeronavă a decolat, sâmbătă seara, de pe Aeroportul Otopeni către Cairo, pentru a transporta materialele necesare remedierii defecţiunii de la aeronava Spartan trimisă să îi repatrieze pe românii evacuaţi din Fâşia Gaza.

Cetăţenii respectivi vor ajunge în România, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

„Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reuşit procurarea  pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecţiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare.”, au anunţat reprezentanţii MApN.

Citește și Aktual24: Sute de mii de euro încasați ilegal, ca alocații, de români din Germania, Belgia și Marea Britanie

Potrivit MApN, cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecţiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3.00, mâine dimineaţă.

„Cei 41 de cetățeni români și membri de familie evacuați recent din Fâșia Gaza, vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Cetățenii români și membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt”, a informat Ministerul Afacerilor Externe, într-o postare pe Facebook.

Ministerul scrie că cei 41 de români care au trecut granița dintre Fâșia Gaza și Egipt au fost apoi însoțiți până la Cairo de o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...