Cauza exploziei de la Crevedia a fost identificată

Data:

Cauza exploziei de la Crevedia a fost identificată. Explozia a avut loc pentru că patronii au urmărit eficientizarea costurilor de transport al combustibilului și alimentare a stațiilor, afirmă avocatul victimelor, Adrian Cuculis.

Raportul INEC cu privire la cauza exploziei de la Crevedia, făcut public de avocat, arată că incendiul și explozia au fost provocate din pricina utilizării unor pompe de transvazare neomologate și care nu permitea etanșeizarea corectă la supapa cisternelor.

Același lucru l-a reținut si raportul INSEMEX care in 400 de file arata in detaliu ce s-a întâmplat la Crevedia si cum au murit atâtea persoane. Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvânt: „bani”.

Cauza exploziei de la Crevedia: mutarea gazului cu aparate improprii

Transvazarea se făcea cu o pompa de debit mare pentru a descărca dintr-o cisterna in alta cantitatea de GPL si pentru a “eficientiza” timpii, susține avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor exploziei de la Crevedia.

Citește și Arabii care au ucis 17 români cu otravă în loc de spirt, condamnați definitiv

După cum PRESSHUB a scris, exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. 

Stația GPL funcționa ilegal

Stația GPL fusese închisă, după ce și-a pierdut licența, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Primarul din Caracal, al cărui fiu deține depozitul ilegal de GPL de la Crevedia, a făcut o declarație șocantă despre pompierii care au fost răniți în urma exploziei cisternelor pline cu gaz petrolier lichefiat.

Ion Doldurea a dat un interviu, imediat după incendiu, unde a recunoscut că depozitul aparținea fiului său. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor.

Citește și: Primarul din Caracal, despre pompierii răniți la stația ilegală de GPL: „Este problema lor”

Totuși, în curtea depozitului erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat (6 cinsterne, potrivit unor surse). De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare. Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită. De altfel, incendiul s-a extins la casele din zonă, cel puțin 7 proprietăți fiind distruse.

Mai multe puteți citi AICI.


Sursa foto – Cabinet Av. Cuculis

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related