Bazin de înot construit cu banii statului, interzis pentru tineri de interese mărunte de partid

Data:

Un bazin de înot semi-olimpic, construit de Compania Națională de Investitii (CNI) la propunerea fostului primar Daniel Tudorache, dar finalizat de Primăria Sectorului 1 nu poate fi deschis pentru publicul larg, după ce un consilier PSD de sector s-a opus semnării acordului de cooperare dintre instituția publică și școala gimnazială 178, locul unde a fost construit bazinul.

Imobilul apartine domeniului public al Municipiului București, aflat în admninistrarea sectorului 1, având o suprafață totală desfasurată de 1391 mp, suprafața construită e de 840,  iar cladirea dispune de vestiare, grupuri sanitare, spații pentru personal de supraveghere, cabinet de prim-ajutor, spații tehnice, spatii de depozitare material didactic, holuri, spațiu public, central tratare aer, centrală termică, bazinul de înot.

Termenii contractului

Înțelegerea era ca bazinul să fie folosit de publicul larg, în afara programului de desfășurare a orelor de curs, pe o perioadă de 4 ani.

Primăria se angaja să plătească utilitățile bazinului, adică energia electrică, termică, apă, canal, gaze, gunoi menajer, să asigure mentenanța imobilului și să asigure un administrator al bazinului. Școala se angaja să asigure personalul necesar monitorizării activităților sportive.

Contractul nu a mai fost semnat deoarece, pe 1 iulie 2022, Consiliul de Administrație al Școlii 178 a votat împotrivă.

Citește și: Se trag sfori pentru eliminarea magistraților „reformiști” din noul CSM? Apărarea judecătoarei Milu

Motivele invocate au fost acelea că școala nu are personal calificat care să asigure supravegherea elevilor în timpul desfășurării activităților la bazin și că unitatea de învățământ nu poate emite facturi fiscale către primărie pentru plata utilităților.

Intervenția lui Tudose

În economia votului a contat punctul de vedere al unui consilier local de la PSD, Adrian Cristian Tudose. Acesta a transmis secretariatului școlii și consiliului de administrație părerea sa despre această asociere. Astfel, Tudose susține că Sectorul 1 al Bucureștiului nu are drept de asociere, deci trebuie o hotărâre de Consiliu Local care să aprobe asocierea.

Consilierul local al Sectorului 1, Adrian Cristian Tudose
Consilierul local al Sectorului 1, Adrian Cristian Tudose

În plus, el susține că prioritate la bazin au elevii școlii, apoi comunitatea locală, restul timpului urmând să fie scos la licitație publică.

Adrian Cristian Tudose este consilier local din 2016 și a candidat, după cum singur susține, „din partea PSD, în echipa lui Dan Tudorache”.

În plus, reglementarea accesului ar trebui să facă obiectul unei alte ședințe a CA-ului școlii, din moment ce conducătorul instituției răspunde de ce se întâmplă în unitatea pe care o manageriază.

În chestiune apersonalului, consilierul Tudose consider că ar trebui închiriat din sursă externă, iar tarifele practicate trebuie aprobate de Consiliul local, nu de instituția primăriei.

Citește și: Reacții după modificarea Codului fiscal: Nu vă îndatorați, nu începeți investiții. Au zis ca nu cresc taxele. Le-au crescut

În aceste condiții, CA-ul școlii a transmis primăriei lista cu aceste chestiuni birocratice pentru rezolvarea lor.

Nababul social democrat

Adrian Tudose are o avere impresionantă. Acționar la două firme, Clean World SRL și Street TV Media SRL, Tudose deținea la nivelul anului 2020 patru terenuri intravilane în Ilfov și Prahova, o casă de vacanță în Grecia, una în Constanța, o casă de locuit în Ilfov și două apartamente moștenite în București.

Potrivit declarației de avere pe 2021, aferentă veniturilor din 2020, obiectele de artă și bijuteriile familiei Tudose însumează 100.000 de euro, iar conturile bancare 4,3 milioane de lei, 235.000 de euro, 141.000 de dolari și 26.000 de franci elvețieni.

Consilierul local susține că mai are de primit un împrumut dat unei persoane fizice în valoare de 129.000 de lei, și-a împrumutat rudele cu 375.000 de lei și si-a împrumutat firma Clean Word cu aproape 1,5 milioane de lei.

Tot în 2020, Adrian Tudose a încasat un salariu de 18.700 de lei de la propria societate, soția sa, Ilona Laura Fodoroiu fiind plătită cu 30.000 de lei pe an de la SC Media Advertisting SRL.

Citește și: Câteva întrebări despre proiectul de lege a învățământului preuniversitar

Afacere de succes

Familia mai susține că a primit dividende de la Media Advertisting 505.000 de lei Adrian Tudose și 1075.000 de lei soția, Ilona Laura Fodoroiu.

Firma amintită are ca obiect „ activitati ale agențiilor de publicitate” și este administrată de un anume Dănuț Lucian Ghindeanu.

Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei, un profit de 1,5 milioane de lei și 31 de angajați.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...