Botoșani – Război între medici și DSP, după cele mai mari amenzi încasate de doctori

Data:

Război între medicii de la Matenitate şi DSP după cele mai drastice amenzi încasate de medici în istoria recentă. Motivul este prescrierea de antibiotice. Pe de o parte, DSP (Direcția de Sănătate Publică) acuză că medicii au folosit prea multe sau prea mult timp, în timp ce medicii se apără şi spun că fac asta să prevină infecţiile nosocomiale.

Un control tematic al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) s-a lăsat cu unele dintre cele mai aspre sancţiuni pe care le-a primit Spitalul Judeţean. În realitate amenzile au fost date nominal, medicilor curanţi. În total, nu mai puţin de 16 medici din cadrul Spitalului Judeţean au fost sancţionaţi. 14 cu amenzi de 10.000 de lei fiecare, iar doi cu avertisment. În total, 140.000 de lei.

Citește și Șeful Poliției Călare Iași, arestat pentru că că a violat, de trei ori, o fată de 11 ani

Potrivit proceselor verbale, valoarea de 10.000 de lei este valoarea maximă a amenzilor, echipa de control a DSP având opţiunea de a da sancţiuni între 5.000 şi 10.000 de lei. Toţi cei 14 medici au avut parte de acelaşi tip de menţiune la sancţiunea primită.

Astfel, aceştia au fost amendaţi pentru “nerespectarea Ghidurilor şi protocoalelor de practică medicală, elaborate în baza dovezilor ştiinţifice referitoare la administrarea de antibiotice, cu risc major pentru sănătatea publică”. Citiți mai multe în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...