Atac armat la Moscova, într-o sală de concerte. 133 de morți și zeci de răniți | VIDEO

Data:

Atac armat la Moscova. Un atac armat a avut loc vineri seară într-o sală de concert (Crocus City Hall), informează agenția de presă de stat TASS.

UPDATE: Bilanțul victimelor au ajuns la 133 de morți

Cel puțin 133 de persoane au fost ucise în complexul Crocus City, unde se afla o sală de muzică și un centru comercial, potrivit ultimului bilanț al Comitetului de Investigații al Rusiei de sâmbătă.

În plus, alte 121 de persoane au fost rănite în urma incidentului, dintre care 44 sunt în stare gravă, inclusiv doi copii.

Patru dintre bărbații despre care se crede că sunt implicați în atac au fost reținuți în timp ce se aflau în apropierea graniței Rusiei cu Ucraina, potrivit surselor oficiale rusești. Ucraina a negat vehement orice legătură cu atacul.

Atentatul, revendicat de ISIS

Gruparea militantă a revendicat responsabilitatea pentru atac într-o scurtă declarație publicată vineri pe Telegram de către agenția de știri Amaq, afiliată ISIS, pe Telegram. Aceasta nu a furnizat dovezi în sprijinul revendicării.

Oficialii americani au avertizat Moscova că militanții ISIS erau hotărâți să țintească Rusia cu câteva zile înainte ca atacatorii să ia cu asalt sala de concerte, dar președintele Vladimir Puțin a respins sfatul ca fiind „provocator”.

Poziția sa a venit în ciuda faptului că autoritățile ruse au raportat mai multe incidente legate de ISIS în ultima lună.


UPDATE 22:59: Teroriștii, potențial dintr-o republică

Canalul telegram ВЧК-ОГПУ a citat surse care au declarat că nativi din Ingușetia sunt căutați pentru suspiciune de implicare în actul terorist de la Crocusa

După câteva minute, canalul a scos fotografiile celor bănuiți că ar fi implicați în atentatul terorist, scrie Armand Goșu, expert în spațiul rusesc.

UPDATE 21:23: 100 de persoane evacuate. Teroriștii aveau puști de asalt

Pompierii au scos 100 de persoane din subsolul sălii de spectacole a Crocus, anunță Ministerul pentru Situații de Urgență.

Тeroriștii au fost înarmați cu puști de asalt AKM. Unii avea asupra lor și alte muniții. Cel puțin doi dintre atacatori purtau rucsacuri, posibil cu amestecuri incendiare, a declarat interlocutorul lui Mash.

Canalul „Atenție la știri” a relatat despre cea de-a doua explozie în clădirea respectivă ((sursa: Armand Goșu)


UPDATE 20:57: Atac armat la Moscova: 40 de morți

Agenția rusă de știri 112, specializată în relatări despre infracțiuni, a avansat un bilanț de 40 de morți și peste 100 de răniți, transmite The Guardian.

Nu este clar dacă poliția a reușit să îi neutralizeze pe atacatori. Un martor ocular a declarat pentru canalul Mash Telegram că au fost „cel puțin cinci” atacatori și că aceștia erau „bărboși”.

O înregistrare video publicată arată persoane cu puști de asalt care împușcă peste 10 persoane de la distanță.

Canalul 112, arată cel puțin patru bărbați înarmați care împușcă cel puțin 11 persoane de la mică distanță. Aceștia au tras (https://t.me/breakingmash/52652) mai mult de 30 de focuri de armă.

ȘTIREA INIȚIALĂ.

Cel puțin 12 morți și zeci de răniți au fost raportați în urma unor împușcături și explozii care ar fi avut loc la un concert al trupei rock Picnic, pro-Putin, care se desfășura cu casa închisă. Membrii trupei nu au fost răniți, potrivit canalului de Telegram al TASS.

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu, informează Agerpres.ro. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Evacuarea persoanelor din clădire era în curs de desfăşurare. Focurile de armă au fost trase de cel puţin trei persoane îmbrăcate în haine de camuflaj, a relatat agenţia oficială de presă RIA Novosti preluată de EFE.

Citește și: De ce nu îl reevaluează ucrainenii pe Alexei Navalnîi. ANALIZĂ PRESShub

Publicația The Moscow Times relatează despre bărbați îmbrăcați în haine de camuflaj: ”Cel puțin trei bărbați îmbrăcați de camuflaj au deschis focul la sala Crocus, o locație populară pentru concerte din suburbiile Moscovei, a raportat agenția de presă de stat RIA Novosti. Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 35 au fost rănite, a anunțat canalul Baza Telegram, fără a oferi mai multe detalii”.

YouTube video

Potrivit G4Media, un reporter al presei ruse de stat aflat la fața locului și citat de Moscow Times a declarat că o ”grenadă sau o bombă incendiară” a fost aruncată după ce împușcăturile au izbucnit vineri seara, provocând un incendiu la sala de concerte.

Citește și: Tot mai multe localități din România nu mai plătesc facturi pentru energie. Soluția unei comune din județul Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...