Ca să nu mai stea la mâna companiilor aeriene, la Oradea se dorește înființarea unei companii proprii!

Data:

spot_img

Conștenți de faptul că dezvoltarea Oradiei și a județului Bihor nu poate rămâne la hazardul pieței aeronautice, primarul Florin Birta și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, au anunțat, joi, că vor înființa, în premieră în România, o companie aeriană proprie, care urmează să fie deținută de cele două entități.

Primăria Oradea și Consiliul Județean vor înființa, în premieră în România, o companie aeriană proprie. Anunţul a fost făcut joi, 5 august, de către primarul Florin Birta și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan într-o declaraţie de presă comună, urmând să fie semnat un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali și județeni.

Cele două administrații și-au propus să asigure conectivitatea aeriană a județului prin înființarea unor noi curse aeriene interne, între Oradea și București, și externe, între Oradea și unul sau mai multe hub-uri aeriene importante din Uniunea Europeană.„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean își spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea orașului și a județului într-un ritm accelerat. În cazul de față, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala țării mult mai bine și cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare și condiții mai bune pentru investitori, pentru turiști și pentru comunitatea locală”, a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

Protocolul prevede înființarea unei companii aeriene proprii deținută de Județul Bihor și Municipiul Oradea, eventual și de alte entități din subordinea directă a celor două autorități publice locale. Astfel, se vor analiza tipurile de companii prevăzute de legislația din România pentru identificarea soluției optime de colaborare: societatea pe acțiuni, societatea cu răspundere limitată etc.

Citește articolul integral în oradeapress.ro

spot_imgspot_img
Oradea Press
Oradea Presshttp://oradeapress.ro
Site serios pentru oameni serioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vila Elisa, fostul Versailles al Galaţiului | Viața Liberă

Vila Elisa, fostul Versailles al Galaţiului, a fost construită...

Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind...