Câinii mor de foame, în boli și mizerie, la Padocul Miroslava, în timp ce veterinarul se umple de bani

Data:

Câinii mor de foame, în boli și mizerie, la Padocul Miroslava. Animalele au trecut printr-un chin inimaginabil din cauza celor care aveau sarcina administrării așezământului. Au fost lăsate să moară de foame, într-o mizerie de nedescris. Patrupedele au fost ținute fără tratamente, deși padocul are contract de colaborare cu un veterinar.

Acesta a decontat aproape 10.000 de euro în ultimele 4 luni pentru servicii prestate, dar nu a ajuns aproape niciodată la padoc. El însuși recunoaște acest lucru și, după provocarea scandalului public, și-a luat concediu de la principalul său loc de muncă, clinica Facultății de Medicină Veterinară, pentru a putea îngriji câinii din Miroslava.

Câinii mor de foame. Voluntarii au fost șocați de ce au văzut

În urmă cu două săptămâni, un grup de ieșeni care îngrijesc și salvează câinii abandonați au ajuns la Padocul Balciu, aparținând Primăriei Miroslava. Ce au găsit acolo i-a îngrozit. Animalele erau ținute în niște condiții de lagăr de concentrare, fără mâncare, fără așternut din paie.


„Câinii sănătoși erau laolaltă cu cei bolnavi, care nu primeau tratamente. Probabil cu speranța că se vor îmbolnăvi și vor elibera locul. Puii erau slabi cum nu am văzut niciodată. Am aflat imediat că nu au văzut în viața lor mâncare specială pentru juniori, probabil că nici nu puteau mânca boabe de adulți”, spune Daniela Coțofan, unul dintre voluntari.

Femeia continuă să descrie imaginile și spune că i-a fost greu să mânânce după ce a văzut ce este la padoc: „M-a șocat să văd câini care își mâncau fecalele. Atât de flămânzi erau. Când le-am pus mâncare uscată se cățărau unii pe alții, nu apucam să punem în castroane în ritmul în care mâncau ei. Burțile erau umflate, semn că erau plini de viermi”.

Câinii mor de foame, în boli și mizerie, la Padocul Miroslava

Veterinarul, acuzat că nu vine la Padoc

Oamenii s-au activat, cazul a ajuns imediat la mai mulți voluntari care lucrează cu animalele. Aceștia au căutat soluții pentru salvarea câinilor de la Miroslava.


„De atunci oamenii au mers foarte frecvent acolo, s-au făcut donații de bani și mâncare pentru căței. Evident, am căutat și vinovații pentru starea animalelor. Ne-am îndreptat atenția către veterinarul padocului și către conducerea acestuia”, a mai spus Daniela Coțofan.

Citește și: Cum se poziționează republicanii americani față de strategia de a ajuta militar Ucraina

Medicul veterinar care a câștigat contractul este Cristi Tanana. Acesta lucrează cu normă întreagă la Spitalul Veterinar al USAMV Iași și, în realitate, nu ajunge la programul de la Padoc.

Citește și: Cum se poziționează republicanii americani față de strategia de a ajuta militar Ucraina

Într-o discuție cu REPORTER DE IAȘI a negat că nu ar ajunge cu zilele la Miroslava: „Am servicii veterinare reale prestate acolo, evident că ajung la program. Și acum sunt la padoc. Nu pot spune ce facturi am emis sau ce tarife am, sumele sunt confidențiale”, a spus Cristi Tanana.


În urma scandalului, și-a luat concediu de odihnă de la USAMV pentru a activa la Miroslava. Mama medicului veterinar este unul dintre angajații cei mai vechi de la Primăria Miroslava. Lucrează la Serviciul Patrimoniu.

Continuarea, în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...