Copii bătuți crunt de tată, împiedicați de mamă să facă plângere

Data:

Copii bătuți crunt de tată, împiedicați de mamă să facă plângere. Transformaţi în sac de box de către tatăl lor, copiii unui ieşean din Şipote nu au găsit înţelegere nici măcar la mama pe care încercaseră să o apere.

Legea nu oferă minorilor posibilitatea de a depune o plângere penală, pentru aceasta fiind necesar acordul unui părinte. Mama şi-a retras însă plângerea, declarând că s-a împăcat cu soţul agresiv. Acesta a mai putut fi condamnat doar pentru încălcarea ordinului de protecţie, dar cu suspendare

În cele peste două decenii de căsnicie, A.M.C. îi dăruise soţului său 7 copii, şase fiind încă minori şi locuind cu părinţii. În cursul lunii mai, femeia a plecat cu băiatul de 17 ani, Ş.V.C. şi fiica de 15 ani, D.A.C., la prăşit, la vie.

Ajuns acasă băut, soţul său a început să facă scandal, certându-şi o altă fiică, întrucâ aceasta nu ştia unde se află mama sa.

Atunci când A.M.C. s-a întors de la prăşit, bărbatul, a devenit violent, lovind-o cu pumnii şi palmele peste corp, la întâmplare. Cei doi copii cu care femeia mersese la muncă au intervenit pentru a-şi apăra mama.

Ca urmare, furia bărbatului s-a îndreptat asupra lor, lovindu-i cu pumnii, palmele şi un băţ. În cele din urmă, au intervenit poliţiştii, care l-au liniştit pe bărbat şi l-au dus la locuinţa părinţilor săi.

Copii bătuți crunt de tată. Mama s-a împăcat cu agresorul

La sfârşitul lunii următoare, tot băut, Constantin Chişcăreannu a reînceput să facă scandal, bătându-şi soţia.

Femeia a sunat la Serviciul 112, iar poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o durată de 5 zile. În acest interval, bărbatul nu avea voie să se apropie la mai puţin de 100 de metri de soţia sa ori de locuinţa acesteia.

Citește și: De ce a revenit epidemia de rujeolă. Cum îți protejezi copilul

După doar trei ore însă, bărbatul a revenit, agresându-şi din nou soţia. La fel, a doua zi, când poliţiştii l-au găsit dormind liniştit în casă.

Pe 30 iunie, Judecătoria Hârlău a confirmat ordinul de protecţie, dispunând evacuarea lui Chişcăreanu timp de 6 luni din locuinţă.

Între timp, bărbatul fusese internat de altfel la Institutul de Psihiatrie Socola. După externare, el s-a întors la domiciliu, încălcând astfel ordinul de protecţie. Un nou scandal a provocat intervenţia poliţiei la sfârşitul lui august.

Pe 9 septembrie, incidentul s-a repetat. În cele din urmă, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru şase acte de violenţă în familie şi cinci încălcări ale ordinului de protecţie.

Copii bătuți crunt de tată. Acuzaţiile de violenţă în familie au fost retrase

În timpul anchetei, A.M.C. nu a precizat clar dacă vrea să depună plângere pentru violenţă în familie, iar în cele din urmă ea a declarat că s-a împăcat cu soţul său.

Deşi fuseseră victime ale agresiunii şi doi copii, aceştia nu puteau depune o plângere penală decât cu încuviinţarea mamei, fiind minori.

Citește și: De ce a revenit epidemia de rujeolă. Cum îți protejezi copilul

În aceste condiţii, acuzaţiile de violenţă în familie au fost retrase.

Continuarea, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...