Campionatul mondial al câinilor super detectivi, a cincea oară la Craiova

Data:

Un lătrat se aude din subsolul unei clădiri pe jumătate demolată de la marginea Craiovei. Urmează aproape imediat altele mai puternice. E semnul că sub dărâmături, câinele a găsit o victimă.

Stăpânul său se bucură că echipa sa a câștigat puncte importante. Pentru că, din fericire, e vorba doar de un concurs. În viața reală, însă, lătratul ar fi însemnat că prietenul cel mai bun al omului a salvat o viață.

Citește și: Mai multe localităţi din Argeş şi Vâlcea, inundate în urma precipitaţiilor abundente. Cod ROŞU emis de meteorologi

Craiova este pentru a 5-a oară gazda Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare. Un fel de olimpiadă a patrupedelor care au depășit stadiul de animal de companie și sunt salvatori de vieți. Fie că sunt specializați în căutare urmei, a oamenilor dispăruți sau a victimelor aflate sub dărâmături, câinii de salavare sunt toți niște campioni.

În echipă perfectă cu stăpânul, citindu-i fiecare gest și cunoscând fiecare cuvânt, campionii sunt în stare să găsească oameni aflați în situații extreme. Iar competiția de la Craiova a fost doar despre palmares. Câștigători sunt toți cei 90 de căței, din cele 19 echipe care au concurat, sub 11 drapele.

Continuare în Europalibera.org!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Simona Cârlugea / Courtesy Image)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related