Campionatul Mondial de Esports de la Iași, un fiasco: 7 milioane de euro pentru 10.000 de vizualizări

Data:

Campionatul Mondial de Esports ce se desfășoară în aceste zile la Iași: îmbrăcat la patru ace, primarul Mihai Chirica a fost prezent la deschiderea fastuoasă, are întâlniri cu prinți și președinți de federații, el și echipa sa postează sute de imagini de la eveniment.

Adevărata față a competiției: în primele zile, jucătorii s-au copt ca într-un cuptor în vechea Sală Polivalentă ieșeană în care, cu toate că au fost închiriate unități de aer condiționat, atmosfera a fost înăbușitoare. Ca primă soluție, Boban Totovski, secretarul general al Federației Internaționale de Esports, le-a permis jucătorilor să vină în pantaloni scurți. A doua: intră doar jucătorii, nu și spectatorii.

Delegația Belgiei a făcut recomandări participanților: să-și aducă deodorant și apă multă.

Jucătorii Austriei au fost cazați într-un hotel cu gândaci și urme de sânge, au găsit chiar un șoarece mort.

Echipa Indoneziei: „Campionatul este un haos. Sunt întârzieri mari, informațiile nu sunt clare, locul de desfășurare nu este pregătit și multe altele. Echipa noastră CSGO are chiar un meci la 00:30”.

Cel mai mare fiasco: audiențele online ale meciurilor se numără în mii și zeci de mii de vizualizări, când ar fi trebuit să fie sute de mii.

În timpul transmisiunilor, nu este rulat niciun spot video despre oraș. Astfel, în ciuda milioanelor de euro cheltuite din buget pentru eveniment, este ratat unul dintre principalele scopuri ale Primăriei: promovarea internațională a Iașului.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Șeful ISCIR, care trebuia să controleze stația GPL de la Crevedia, a trecut de la PSD la PNL, prin UNPR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related