Peste 7.000 de mașini cu instalație GPL circulă în Iaşi. Cât de sigure sunt?

Data:

Peste 7.000 de mașini cu instalație GPL circulă în Iaşi. Tragedia de la Crevedia, Dâmbovița, unde zilele trecute a avut loc o explozie devastatoare la o stație GPL  în urma căreia doi oameni au murit, iar alte zeci de persoane au fost grav rănite, a adus din nou în atenția publică subiectul mașinilor dotate cu o instalație GPL (gaz petrolier lichefiat), vehicule pe care unii le numesc „adevărate bombe cu ceas”.

Pentru a vedea dacă ar trebui să existe motive de îngrijorare, „Ziarul de Iași” a cerut clarificări de la Registrul Auto Român (RAR), instituție care eliberează cartea de identitate a vehiculului (CIV) pentru autovehicule dotate cu instalație GPL, iar un inspector de specialitate ne-a oferit, solicitând anonimatul, alte informații importante despre când pot deveni într-adevăr aceste vehicule periculoase atât pentru pasageri, cât și pentru ceilalți din jur. El a cerut sa fie anonim nu pentru ca ar spune lucruri care nu trebuie sa fie publice, ci pentru ca nu-i este clara conduita de comunicare a institutiei si nu doreste sa fie pus intr-o situatie pe care nu o poate prevedea.

Am obținut și o explicație privind interzicea accesului în unele parcări subterane din oraș a vehiculelor dotate cu instalație GPL, cum ar fi parcarea de la Palas Iași. Pe lângă asta, pentru că mare parte a celor care fac transport de persoane preferă să-și doteze mașina cu o instalație GPL datorită costurilor mai reduse (prețul unui litru de GPL este la jumătate față de cel al benzinei), am vorbit pe acest subiect și cu un taximetrist din Iași.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Aktual 24: Fiul soților decedați la Crevedia confirmă că mama a depus sesizări privind stația GPL

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related