Captură record a poliţiştilor din Constanţa. Peste 5,2 milioane de comprimate cu substanţe dopante

Data:

Captură record a poliţiştilor din Constanţa. Poliţiştii au descoperit, în urma percheziţiilor efectuate sâmbătă în Constanţa şi Năvodari, peste 5,2 milioane de comprimate şi 50.000 de fiole cu substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, în cauză fiind reţinute două persoane, a anunţat IGPR.

„În urma efectuării a 36 de percheziţii domiciliare, la data de 10 februarie a.c., de poliţiştii din Constanţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole, ce conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro. Astfel, în urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante” se arată într-un comunicat transmis duminică de Poliţia Română, potrivit Agerpres.

De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc.

Citește și: Viitorul este al mașinilor electrice. În Norvegia parcarea e gratuită și au bandă specială

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii.

Două dintre acestea, un bărbat, de 31 de ani, şi o femeie, de 29 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Cele două persoane au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca duminică să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere legală.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, se precizează în comunicat.

Citește și: Trump spune că ar încuraja Rusia să atace aliații NATO care plătesc prea puțin

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat sâmbătă 36 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi deţinere sau comercializare de substanţe dopante sau produse ce conţin substanţe dopante.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a 11 persoane cercetate pentru comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deţinut şi comercializat ţigări netimbrate şi produse ce ar putea conţine substanţe dopante.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, Serviciului Criminalistic, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Citește și: 10 milioane de refugiați vor pleca în Europa dacă Ucraina pică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Poliția Română)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related