Carmen Moraru, fost om de încredere al Elenei Udrea implicată în dosarul Gala Bute, numită subsecretar de stat la Ministerul Digitalizării

Data:

Carmen Moraru, fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea și omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute, a fost numită de premierul Nicolae Ciucă subsecretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării la cererea ministrului Marcel Boloș, informează Punctuldefierbere.ro. Decizia a apărut în Monitorul Oficial, Partea I nr. 144 din 11 februarie 2022.

Potrivit surselor „Punctul de fierbere”, Moraru urmează să coordoneze PNRR, Componenta de transformare digitală (C7) și Componenta de cercetare (C9)

Carmen Moraru a fost martor în dosarul DNA despre Gala Bute și a colaborat cu anchetatorii, furnizându-le informații despre circuitul banilor.

Potrivit Jurnalul Național, Moraru a făcut parte din Comisia de negociere care a atribuit firmei Europlus Computers, controlată de Rudel Obreja, contractul pentru organizarea Galei Bute.

Un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni pentru Gala Bute.

Citește și: Horațiu Radu, una dintre propunerile de judecător la CEDO, a primit aviz negativ de la comisia condusă de Laura Vicol

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ursula von der Leyen, în așteptarea votului pentru viitorul președinte al Comisiei Europene

Noul Parlament European urmează să stabilească, prin vot secret,...

APIA Arad îşi construieşte un sediu nou, de 13,4 milioane de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad...

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie românii banii | Banatul Azi

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie...